Влюбена в Яворов

На читателските въпроси в сп. "Хай клуб" отговаря всеки четвъртък Анна Жукивская, психолог

Здравейте! Аз съм на 17, всички мои връстници харесват Зак Ефрон, Бил и Том Каулиц - въобще хора, които са на нашата възраст горе-долу и живеят по наше време. Обаче аз си падам по един човек, който е живял доста отдавна и доста отдавна не е сред живите. В училище учихме поезията на Пейо Яворов и на мен за първи път ми хареса нещо от литературата. С огромен интерес прочетох биографията на Яворов, прочела съм всичките му произведения и просто откривам някое свое душевно състояние във всяко стихотворение. Обаче имам чувството, че не го харесвам само като поет, харесвам го като човек, като личност. Понякога си мисля, че ако беше жив, бих искала да споделя живота си с него! Дори, като го казвам, ми звучи ненормално, но е така. Приятелките ми си мечтаят за Бил Каулиц, а аз мечтая за Яворов! Кажи ми, Ани, това нормално ли е? Чувствам се извратена!

Скъпо Момиче, защо се чувстваш извратена? Защото не харесваш Том Каулиц, който според твоите връстнички е най-страхотният мъж на планетата, а си привлечена от един много нестандартен, но безумно нежен човек като Яворов? Според мен вторият вариант е по-достоен за внимание и уважение! И аз обичам Яворов. И аз съм била впечатлена от неговата силна любов към две коренно различни жени и от неговата тежка съдба. В това няма нищо извратено. Опитай се да използваш тези свои емоции в реалния живот. Ясно е, че бленуваш да си живяла в онова време, съвсем по-различно от сегашното, но това няма как да стане. Затова - ако съумееш да запазиш силните си емоции към този човек, осъзнавайки, че може би някъде тук и сега живее една сродна душа, с която може би някой ден ще споделиш онези емоции, които Яворов е споделял с Лора, то това ще ти бъде достатъчно! Пожелавам ти да изпиташ следните стихове: "И щастие възможно беше, възможно беше - не мечта!"

Чувствам се странно

Здравей Ани, винаги когато се карам с родителите ми, се ядосвам много и започвам да треперя, да се задушавам и ме заболява главата. На какво мислиш, че може да се дължи това?

Отговорът на този и други въпроси към психолога Анна Жукивская четете в новия брой на списание "Хай клуб".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене