Митове и истина за фитнес-тренировките

Зимата е сезонът, в който неусетно се трупат килца. Фитнесът е един от спорт, който едновременно е приятен и нетолкова натоварващ. Преди обаче да решите да се занимавате с този този вид спорт, трябва да сте наясно с някои тънкости. А именно:

Истина или не? Много хора си мислят, че ако във фитнеса правят повече упражнения за корема или бедрата, ще свалят само на тях. 

Забравете за това! Невъзможно е. На тялото няма как да му кажем: "Хей, я да вземеш да разкараш тия тлъстини на коремчето, но не ми пипай тези от бедрата". Организмът се отървава от мазнините равномерно. Следователно какъв е трикът? Трябва да натоварвате тялото си равномерно и навсякъде, а не само в определени части.

Истина или не? Коремчето си отива безвъзвратно, ако го подложим на интензивен тормоз с коремни упражнения.

Погрешно. Ако натоварвате интензивно тази мускулна група, няма спор, че ще постигнете успех. Но само частичен. 

Истина или не? Вярно ли е, че се слабее по-бързо, ако се тренира на гладен стомах. 

Тук вече уцелихте джакпота. Не е добре, ако тренирате веднага, след като сте се натъпкали с храна. Защо? Организмът най-напред ще използва енергията си, за да я усвои. Чак след което ще се заеме с унижощаването на мазнинките по тялото.

Но ако стомахът ви е празен, то организмът прескача първата и задейства механизма направо с втората фаза. 

Истина или не? Трябва ли по време на тренировките във фитнеса човек да се налива с литри вода. 

Въобще не. Полезно е да си пие вода, но по малко. Да предположим, че тренировката трае около час и половина. За това време трябва да изпиете поне 200 милилитра вода. По принцип течността е необходима, за да поддържа мускулната еластичност. Ако обаче се натъпкате с вода по време на тренировки, тя бързо навлиза в кръвта, разрежда се и това натоварва сърдечно-съдовата система.

Истина или не? След тренировките е абсолютно забрането храненето поне 2 часа.

Зависи какво ще ядете. Ако целта ви е да отслабнете, след фитнеса наистина се въздържайте от прием на въглехидрати - плодове, сладки, зърнени храни. Приемът на протеини обаче е позволен и то веднага след заниманието. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене