Спортувайте, за да поумнеете!

Ако в последно време успехът в училище малко ви куца, обличайте анцунга и бегом марш на тренировки. Невролози от Университета в Илинойс, САЩ, доказаха, че редовните занимания с фитнес поддържат не само добро здраве сред учениците, но и оказват влияние на успеха им в училище.  

Според специалистите тренировките в залата подобряват когнитивните функции на мозъка. Чудите се какво точно означава това ли? Когнитивните функции са свързани с преработката на информация от сивото вещество и включват функции като разбиране, възприемане, вземане на решение, памет и заучаване.

Така например учените са установили, че когато един 10-годишен ученик бяга в продължение на 20 минути, способностите му за концентрация се повишават значително.

Тийнейджърите пък се справят по-добре със задачи с по-високо ниво на сложност, когато поне веднъж на ден правят упражнения. А след фитнес учениците се справят отлично с тестове по математика или правопис.

Затова експертите препоръчват в училищата да бъдат въведени часове по фитнес. Ако в седмицата тренират по 2.5 часа на уредите, учениците ще станат по-умни, смятат те.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене