Портокал за косата, киви за лицето

Снимка: "Всичко за семейството"

Те са богати на витамин С и плодови киселини, така че са безценни през зимата. В студеното време кожата и косата най-много се нуждат от витамин С, защото без него синтезът на колагена е невъзможен. Лесно ще си го набавите от натурални маски с киви и портокал. Два пъти седмично ги правете и ще забележите експресния резултат - сияйна кожа и здрава коса.

Кивито съдържа голямо количество витамин С (над 300 мг), А и В1, калий, фосфор, калций, магнезий, натрий, желязо. Козметиката с него тонизира, регулира мастния и воден баланс, свива порите и подмладява.

Ще се освежите по бързата процедура, като залепите почистени от кожата резенчета киви за 15 минути на лицето. За мазна кожа смесете пюре от киви с разбит белтък или лимонов сок, за нормална - зехтин или извара, за старееща - мед и витамин Е. Маските се слагат за 10-15 минути и се измиват с хладка вода. След процедурата се нанася всекидневен крем.

Почистваща маска за суха кожа става от 1 намачкано киви, 2 с.л. сметана, 1 с.л. портокалов сок, 1 с.л. бадемово масло, 1 ч.л. стрит бадем и 2 капки портокалово масло. С леки движения нанесете получената паста на лицето и шията за 20 минути.
Тонизираща маска за мазна и смесена кожа ще забъркате от каша от 1 плод с 1 с.л. зехтин и 1 разбит белтък (или 1 ч.л. зелена глина). Може да усетите леко пощипване, но това говори за ефикасността й. След 15 минути измийте маската и нанесете хидратиращ крем.

За пилинг на тялото смесете 4 кивита с 2 с.л. захар. Нанесете кашата, масажирайки с кръгови движения 1-2 минути.

Кивито тонизира не само лицето и тялото, а и скалпа. Ще подхраните кожата, като разделите косата на лехички и втриете пюрето. Тоник за косата ще си направите, като намачкате половин киви и го залеете с 1 чаша вряла вода. Оставете 30 минути и прецедете. Добавете 1 с.л. водка и с тампон го нанесете. Тоникът съхранявайте в затворен флакон в хладилник не повече от 7-10 дни.

Портокалът е коктейл от витамини: А, С, Е, РР, плодови киселини и ефирни масла. Идеално решава проблемите на тънката и чуплива коса, заздравява раздвоените връхчета.

Слабата коса ще подхраните с лечебен шампоан и тоник. Ще го приготвите, като към обичайния шампоан отброите 2-3 капки портакалово масло. За тоника залейте с 1 л вряла вода два нарязани на парчета необелени портокала (така ще извлечете маслата от кората) и варете 20 минути. Изсипете малко количество от шампоана и леко масажирайте главата, за да подобрите кръвообращението и активирате храненето на косъма. Измийте добре и изплакнете с портокаловия тоник.

За заздравяващ балсам разрежете на половина 3-4 портокала и ги залейте с кипяща вода. Когато изстине течността, я сложете в хладилника за два дена. Прецедете, разредете балсама с минерална вода в равни количества и изплакнете косата.

Всичко за семейството

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене