5 храни, които ядем по неправилен начин

Банан, ябълка - толкова познати и любими плодове. Ще ви прозвучи като сензация обаче, ако чуете, че всъщност ги ядете по съвсем погрешен начин.

Това са два от петте вида храни, за които всички хора си мислят, че се справят без проблем. Останалите са суши, нар и шамфъстък.

Има няколко съвета, които ще ви помогнат те да станат по-вкусни, да се приготвят по-лесно и да цапат по-малко.

Бананите

Сякаш е очевидно да обелиш банана откъм дръжката му, но истината е, че по този начин често резултатите са намачкване на тази част от плода и изцапване на палеца и дланта. Да не говорим, че дори и тогава дръжката може да не се прекърши.

Ако обърнете банана обратно и внимателно стиснете другия му край, кората ще се разцепи отведнъж. Продължете както обичайно и бъдете благодарни на маймуните, че са ни научили на този гениален трик. Ако се загледате в някой зоопарк или дори на клип в ютюб, ще видите, че те го правят точно по този начин.

Още по-лесно е да обелите банана, ако разцепите разпуканата кора по дължината на банана и вътрешността му остане като в чиния. Тогава изяждането му е по-удобно с вилица, макар че маймуните го правят с пръсти. 

Виж още на >>>

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене