Храни за отслабване

Не, не е шега - те наистина съществуват. Това са храните, от които не само че не трупаш килограми, а отслабваш здравословно.

Грейпфрут
Според някои изследвания редовното консумиране на плода (или на 150 г сок от него) може да понижи теглото с 2 кг за две седмици. Причината е, че грейпфрутът понижава нивото на инсулина, което пък от своя страна намалява чувството за глад. Ако не ви харесва вкусът му, можете да смесите сока с портокал и лимон, което допълнително ще укрепи имунитета и ще пречисти организма ви от токсините.

Зелен чай
Освен че влияе благотворно на метаболизма, зеленият чай предпазва от рак и сърдечно-съдови заболявания. Лекарите твърдят, че 5 чаши от благотворната напитка дневно ще ви помогнат да се сбогувате със 70-80 калории.

Люто
Ако си падате по пикантните храни, имате чудесна възможно да изразходвате по приятен начин още калории. Лютите подправки помагат за стопяване на мазнините, тъй като увеличат пулса, заставят тялото да се поти и ускоряват обмяната на веществата. Но има и едно но - това не важи за пикантните чипсове и пържени храни - при тях ефектът е обратен.

Нискомаслени млечни продукти
Те снабдяват организма с калций и увеличават производството на хормона калцитриол, който стимулира клетките да изгарят повече мазнини.

Вода
Ако не консумирате достатъчно количество вода, за организма ви ще е много трудно да се освободи от излишните килограми. Водата ликвидира токсините, повишава метаболизма, стимулира имунната система.

Канела
Изследванията показват, че четвърт чаена лъжичка канела на ден понижава нивото на кръвната захар в кръвта. Това е важно, тъй като високата кръвна захар води до образуване на нови и нови мастни отлагания. Можете да използвате канела вместо захар, тъй като тя има натурален сладък вкус.

Белтъчини
При усвояване на белтъчините се изразходват повече калории, отколкото при консумирането на мазнини и въглехидрати. С други думи, това са храни, благодарение на които отслабвате. Затова наблягайте на рибата, яйчените белтъци, пуешкото месо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене