Четири трика за тонус през зимата

снимка: сп. "Всичко за жената"

Недостигът на слънце и студът са главните виновници да се чувстваме уморени и потиснати през зимата. Как да се справите с липсата на енергия, сънливостта апатията? Специалистите твърдят, че е необходимо да обърнете малко повече внимание на ежедневния си живот. На първо място е пълноценното хранене.

Става въпрос за познатата формула: свежи плодове, зеленчуци и продукти, богати на белтъчини (месо, риба, бобови растения). Ограничете доколкото можете тежките торти и сладкиши, но не се отказвайте от шоколада, защото той е незаменим източник на енергия.


Втората тайна е да внимавате какво пиете. Зимата е идеалното време да наблегнете на чайовете - заложете предимно на зеления, с добавка от мед и лимон: освежава и тонизира. За любителите на екзотиката е белият чай - ще го намерите в специализираните магазини. Кафето не е за предпочитане, тъй като ободряващият му ефект трае кратко, а след това настъпва умора и отпадналост.


На трето място (но не по важност) е здравият сън. Лекарите съветват през зимата да си лягате половин час по-рано, отколкото през лятото и задължително да проветрявате стаята преди лягане. Както и да се откажете от гледането на телевизия в леглото.
Четвъртият трик е да добавите в живота си повече ярки цветове. Не се колебайте да се обличате в по-смели тонове, да пиете цветни коктейли, да украсите дома си с някакъв шарен сувенир. И напук на студа да се заредите с горещо настроение и свежи идеи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене