Желатин срещу бръчки, но без гримаси

Kожата се отпуска и набръчква, когато колагеновите влакна в дермата се разрушат. Превъзходен натурален източник на този белтък е желатинът. Ефектът от природните маски е мигновен. Обяснението - молекулите на природния колаген са малки, това им помага да проникват дълбоко. Освен стягащо, омекотяващо и повдигащо овала действие, желатинът има и избелващ ефект.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Основата за маските се прави така: желатинът се разтваря в топла вода, колкото леко да набухне, и се загрява на водна баня, но без да кипне, за да се отпусне. След това се добавят мляко (за суха кожа), билкови отвари (за пробемна) или свежи кисели сокове (за мазна). Тази основа се използва в различни вариации. Ако търсите избелващ ефект, може да сложите сок от лайм, лимон или киви.

 Класическа витаминна маска за мазна кожа е от 1 ч.л. желатин, 2 с.л. мляко с 1% масленост и 1 ч.л. пшенично брашно. Полезна смес става и ако към желатиновата основа прибавите сок от половин лимон и 1 с.л. нискомаслена сметана. За суха кожа маската е от 1 ч.л. желатин, 3 с.л. мляко, 1 ч.л. смлени овесени ядки, няколко капки витамин А и Е и 1 ч.л. сок алое, гроздово масло (или зехтин) до консистенция на гъста сметана.
Маските с желатин се нанасят на почистено лице, след предварително направена парна баня. Може да ги полагате на шията и в областта на деколтето - зони, склонни към възрастови изменения. Ако кожата на околоочния контур е много чувствителна, я заобиколете.

Сложите ли маската, забравете мимиката. В тези 20 минути се отпуснете, за да получите желания ефект. Желатиновата маска се измива първо с топла, после с хладка вода. Контрастното изплакване е много полезно за кожата.

Мед и глицерин полират леките бръчки и заглаждат кожата. Смесете 4 с.л. глицерин, 2 ч.л. мед, 2 ч.л. желатин и 4 с.л. вода. Поставете ги на слаб огън, докато се разтворят съставките и бъркайте непрекъснато. После добавете 4 с.л. кипяща вода и отново бъркайте. Нанесете маската за 20 минути, измийте и намажете с хранителен крем. Може да смесите 2 с.л. кипяща вода и 1 ч.л. желатин, а когато бухне, добавете 2 ч.л. бананово пюре

Ще тонизирате и изсветлите кожата със следната маска: Настръжете парче краставица и от нея пригответе сок.

В по 2 ч.л. прясносварен зелен чай и топла настойка от лайка изсипете 1 ч.л. желатин. Затоплете сместа на слаб огън и добавете краставичния сок.

ВЕРА КАМБЕРОВА, "Всичко за семейството"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене