Фейсбук предизвиква изневяра при двойки под 3-годишна връзка

Проучване доказва, че има зависимост между честата употреба на фейсбук и изневярата, пишат от sciencedaily.com.

Ръсел Б. Клейтън от Журналистическия факултет на Университета Мисури-Колумбия, Алекзандър Нагърни от Факултета по психология на Хавайския университет и Джесика Смит от Факултета по брачна и семейна терапия към Университета Сейнт Мери откриват връзка между честата употреба на фейсбук и склонността към изневяра.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

В проучването на тримата изследователи взели участие 205 потребители на социалната мрежа на възраст от 18 до 82 години. Всеки от тях трябвало да отговори на 16 въпроса, чиято цел била да определят дали има връзка между честата употреба на социалната мрежа и желанието за емоционална и физическа изневяра, раздяла и дори развод.

Резултатите доказали, че дългото висене във фейсбук прави хората по-склонни към изневяра и обикновено това е плод на "конфликт свързан с фейсбук".

Той от своя страна е свързан с факта, че всичко, което се случва в социалната мрежа, е на показ. Ако, например, сегашното ви гадже стане приятел с бившата си половинка, това ще събуди у вас редица подозрения, които ако не бъдат преодоляни, могат да доведат до проблеми в взаимоотношенията ви.

Изследователите уточняват, че данните се отнасят само до хора, които имат под 3-годишна връзка. Изглежда, че според тях, при по-дългите връзки е по-малка вероятността да се подадат на изкушение в социалните мрежи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене