Целувките издават характера

Нежни или страстни, романтични или изгарящи - целувките говорят за нас. Те често се превръщат в муза за певци и поети, но напоследък се оказват и предмет на научни изследвания.

Британците, които се славят като най-консервативната и сериозна нация, на практика са завладени от истинска „целувчена" мания. Именно в Англия редовно се провеждат шампионати за най-дълга и страстна целувка - в категориите професионалисти и аматьори. Тук се дава и началото на проучвания на целувката и всичко, свързано с нея.

Учените доказват, че ако проследите начина, по който се целува даден човек, можете да му направите цяло досие. С други думи, целувките са огледало на душата. Очите могат да излъжат, но устните - никога.

Например, повечето от хората (почти 80%) накланят леко главата си надясно, когато целуват любимия човек. Това е ясен признак за емоционална отзивчивост. Останалите 20% накланят главата си наляво, което е знак, че не биха се разкрили напълно пред партньора си или пък таят някакви задни мисли.

Обяснението не е сложно: известно е, че всяко полукълбо на мозъка ръководи противоположната половина на тялото. Ако наклоните главата си надясно, вие откривате на половинката си своята лява буза: значи в момента ви управлява дясното полукълбо на мозъка, което отговаря за бурните, искрени емоции. И съответно - обратно.

Освен това, вече е развенчан митът, че целувките спомагат за обмен на бактерии и всякакви бацили и могат да ви докарат един куп болести. Точно обратното - те укрепват имунната система, правят ни по-щастливи и устойчиви на житейските трудности. Научно доказано е, че любителите на честите целувки живеят средно около пет години по-дълго, по-рядко попадат в автомобилни катастрофи, по-често си намират работа според призванието си и получават по-висока заплата.

Така че, не ви остава нищо друго, освен да прилагате тази изпитана и приятна рецепта за здраве и успехи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене