Парижка Вендета от Стив Бери

Последните дни на Наполеон Бонапарт са забулени в тайна. Англичаните, които го държат в плен, отчаяно се стремят да разберат къде са скрити несметните богатства, натрупани при безбройните му походи. Императорът така и не казва нищо, в завещанието му също не се споменава нито дума. Къде е скрито съкровището?

Котън Малоун се събужда посред нощ в дома си в Копенхаген от появата на агент от Сикрет Сървис. Най-близкият приятел на Малоун, Хенрик Торвалдсен, е в сериозна опасност, а убийците вече са на вратата му.

Торвалдсен е по следите на мистериозния Парижки клуб - международна групировка мултимилионери, които се стремят да установят контрол върху световната икономика. При поредната незаконна операция един от нейните ръководители е убил сина на Торвалдсен и сега датчанинът няма да се спре пред нищо, докато не си отмъсти.

Въвлечен против волята си в една зловеща конспирация, Котън Малоун трябва да избира между приятеля си и интересите на страната си, между миналото и бъдещето. Но на каква цена?

От изд. "Обсидиан"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене