Последният писък на модата: еко секс

Екологичните движения стават все по-находчиви: вегетариански презервативи, органични лубриканти и вибратори, които ползват енергия от природата. Зелените подчертват, че тези методи предпазват организма ни от химични вещества и не замърсяват природата.

The Time съобщава, че еко сексът е напът да се превърне в истинска мания. Фирмите производителки на интимни принадлежности и секс играчки, увлечени от новата зелена вълна, използват само еклогично чисти или рециклирани материали - от натурални масажни масла до секси камшици от стари велосипедни гуми. Еколозите алармират, че голяма част от интимните гелове, предлагани масово на пазара, съдържат химикали, които влизат в състава на антифриза и средствата за почистване на кухненски уреди. Някои от „играчките за възрастни" пък съдържат веществото бисфенол-А, което предизвиква у момичетата преждевременно полово съзряване, а у момчетата - понижено изработване на сперматозоиди от организма.


Учените изтъкват, че най-сигурният начин да се предотврати глобалното затопляне е да се раждат по-малко деца. Което изисква предпазни еко мерки. Такива са презервативите от агнешка кожа, които се разграждат в околната среда. Истински хит са и „презервативите за вегетарианци": традициониите белтъчини при тях са заменени от какао. Но запознатите отблизо споделят, че за съжаление актуалните предпазани средства не са шоколадови на вкус.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене