Зехтин и лимон оправят чупещите се нокти

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Тази година пролетта пристигна по-рано от очакваното, а с нея веднага се появи умората и обичайните промени на косата, кожата и трудности при поддържането на маникюра, пише "24 часа".

При всяка смяна на сезоните ноктите започват да се цепят и белят, което превръща оформянето им в изпитание на нервите. Непрекъснато някое ъгълче се отчупва и съсипва добре нанесения лак.

Когато разслояването на нокътната плочка не е свързано със сериозен здравословен проблем като заболяване на щитовидната жлеза например, можете да се опитате да заздравите маникюра си с подръчни средства.Добре е да следвате и няколко основни правила при оформянето, за да не допринасяте допълнително за лошия вид на ръцете си.

Използването на нокторезачка нацепва ноктите, затова я заменете с ножички.

Металните пили също не са подходящи. Специалистите съветват за тази цел да се сдобиете с керамични или стъклени. Пиленето се прави задължително само в една посока.

Не бива да се прекалява с лакочистителя и е желателно той да бъде без ацетон.

Не сменяйте лака си всеки ден, опитайте се да го запазите поне седмица. Ако не се получава, по-добре изкарайте няколко дни без цвят на ноктите, така и те ще си починат от непрекъснатото боядисване в различни тонове.

Преди да използвате препарати за почистване в домакинството, винаги слагайте ръкавици.

Тежките химични съставки увреждат не само кожата на ръцете, но и ноктите. Прекаленото киснене във вода, но в същото време и прекомерното изсушаване също стават причина за лошото състояние на маникюра.

При промяна на времето на организма му е нужно време да се адаптира и можете да го подсилите, добавяйки в менюто си повече витаминозна храна.

В случай че традиционният заздравител за нокти не ви помага, можете да забъркате различни смески, с които да мажете засегнатите участъци.

Зехтинът е сред най-използваните продукти за разкрасителни и възстановяващи процедури.

С памуче, натопено в олиото от маслини, старателно се мажат нокътните плочки и не се отмиват. Прави се сутрин и вечер, като внимавате да не омазните всичко около себе си. Тази терапия може да продължи и няколко седмици.

до пълното заздравяване на ноктите. През това време обаче не бива да им слагате лак, защото през този слой няма как зехтинът да стигне до повърхността на самия нокът. След продължителната употреба на олиото плочките изглеждат лъскави и освен че спират да се цепят, стават значително по-твърди.

Течният аналгин също помага, когато е смесен с йод. Забъркват се в еднакво съотношение и се нанасят върху проблемните зони. Неприятното при тази рецепта е, че пръстите ви за дълго време ще останат оцветени в жълтеникавокафяво.

Два-три пъти дневно ноктите могат да се мажат с лимонов сок или да се натриват директно със срязания на две цитрус. Друга идея е да се смеси лимонов сок със зехтин, като няма никакво значение какви ще са пропорциите, така че свободно експериментирайте. Получената течност се нанася с масажни движения върху ноктите. Отново не се изплаква, за по-добър ефект можете да си сложите памучни ръкавици, с които да престоите няколко часа. За по-голямо удобство е добре процедурата да се прави вечер. Към тази смеска може да добавите и вазелин.

Сред идеите с домашни рецепти е комбинацията от затоплен на водна баня зехтин, към който се добавят същите количества оцет и бира. Когато течността се поохлади, ръцете се потапят в нея и престояват така 10-15 минути.

Разтвореният във вода желатин помага за заздравяване на ноктите, като се консумира всекидневно. Но с него могат да се правят и ванички, в които да се накисват ноктите.

И жълтъкът влиза в бабините съвети за красиви ръце. Разбива се добре с чаена лъжичка мед и 2-3 лъжици прясно мляко. Ноктите се топят в сместа за няколко минути и след това се изплакват добре.

Металните пили увреждат красивия маникюр.
Металните пили увреждат красивия маникюр.
Зехтинът е сред най-използваните продукти за разкрасителни и възстановяващи процедури.
Зехтинът е сред най-използваните продукти за разкрасителни и възстановяващи процедури.
Два-три пъти дневно ноктите могат да се мажат с лимонов сок.
Два-три пъти дневно ноктите могат да се мажат с лимонов сок.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене