Историята на Катето

Днес е неделя и нещо не съм много на кеф. Е как да съм, като неделята ми е най-омразният ден от седмицата. Утре е понеделник, а по закона на Мърфи този ден е най-натовареният и непредвидим. Но всъщност не ми се пишеше за това, а за една приятелка, която има мноооого интересна история. История, която ще ви разкажа много, ама много сбито.

Катя е слаба - около 1.75, тежи едва 60 кг, с тъмна коса на черта и винаги стилно облечена. Тя е от хората, които мислеха постоянно за пари. Затова и работеше по едно време на три места. Най-интересното от тях беше работата й като учител. Но сега, като се замисля, това не е чак толкова интересно, колкото любовните й връзки. Беше опитала от секса какво ли не. Дори по едно време Катето имаше връзка с жена. Е к`ва жена беше оная, малееее, думи нямам. Но за това ще ви разкажа друг път.

Та - накратко историята й звучеше по следния начин. Още в края на 11 клас забременя и се омъжи. Бракът й просъществува някъде около четири години и после се разведе. Е как няма да се разведе, като най-добрата й приятелка спеше с мъжа й. Сега тази същата има дете от него и се прави на принцеса, а навремето Катето беше като слугиня. Чисти, пери, готви, та и дете гледай... Но с този брак дотук. И може би по-добре, че така стана. Ако си мислите, че и Катюша си стоеше на д-то, лъжете се. И тя си хоцкаше доста, ама така, че да не я види и да не я хване никой освен мен.

Сега, като ви разказвам, в главата ми се въртят не една и две истории, на които съм бил или пряк, или косвен свидетел. Само да вметна, че никога не съм спал с това момиче, все пак тя ми е по-близка и от сестра, макар че понякога много ме ядосва. Ама к`во да я правя. Имаше период в нашето приятелство, през който не сме се чували и виждали с месеци. Вина за това нямаше никой от нас, а мъжът, с когото заживя след историята с първия. След няколко години тежък живот с човека, заради когото бяхме скъсали „връзка", Катя се „появи" в един слънчев ден с поредното телефонно обаждане. Разбрах, че нещо се е случило, но реших да си замълча.

Издаде се чак след няколко дни телефонно общуване. Е, беше го оставила онзи. Най-после. Зарадвах се, защото тя не заслужаваше този живот. И ми беше супергадно през всичките тези години, през които оня, даже и името му вече не помня, я ограничаваше от много неща. А Катя не беше от хората, които обичаха да я ограничават. И много често съм се чудил какво я караше да стои при него. Никога обаче не можах да си отговоря на този въпрос или да получа отговор, но пък не го и търся вече. Интересното е, че той май още я обича, защото продължава да я тормози с присъствието си от време на време и да иска да се връща при него. Ама тя не му се дава много-много и го прави на див петел. Та всъщност аз в началото не ви казах, но ние с нея се виждаме много рядко, защото тя живее във Варна, а аз, както се досещате, в София.

И както ви е още по-ясно, няма да запаля гуменките и да ходя до Варна през седмица. Прибирам се само по празниците. Та това е всъщност причината да споменавам често телефонни разговори. Доста дълъг беше периодът, преди Катето да се захване с поредния мъж. Е, и този ден дойде. В началото много не прие на сериозно това, което се случва с нея, защото момчето, с което се запозна, беше една на 21, а и доколкото я познавам, тя не си пада по 21-годишни. Притесняваше я това, че тя беше много по-голяма от него. За мен никога не е било от значение кой на колко години е в една връзка, но Катя се впечатляваше. Странно ми беше защо, при условие че оня, заради когото не се виждахме, беше на 50. Но както и да е.

Колкото и да отричаше, че няма да има нищо общо с него и че бил много малък за нея, една вечер преспа с него. И то как. В момент, в който той не очакваше нищо от нея. Е как да очаква, като Катя му каза още в началото, че между тях няма да се получи. Няма, няма, ама се получи. Не знам доколко ще продължи и тази връзка, всъщност сега се замислям това дали е връзка, или поредното лятно флиртуване на Катето? Това ще мога да ви кажа със сигурност след няколко месеца. Личи обаче, че този флирт й харесва и че тя държи на него. Няма лошо, радвам се за нея, защото тя го заслужава. Може пък с по-малките мъже да й провърви.
От толкова много любов огладнях. Ако не ви е харесал този разказ, аз нямам вина. Не съм ви карал да го четете на сила.

AнонименОчакваме твоята история всеки ден до 11 февруари на [email protected] със subject: Istoria. Повече за конкурса може да прочетете ТУК

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене