Матеус предложен на ЦСКА

Германската легенда Лотар Матеус е един от вариантите за треньор на ЦСКА, научихме от trud.bg. Най-големият германски футболист след Франц Бекенбауер и рекордьор по участия в Бундестима вече води "червените" - в благотворителния мач по случай 60-ата годишнина.

"Вярно е, че мои партньори могат веднага да стартират преговори с Матеус - разкри мениджърът Николай Ишков. - Ръководството на ЦСКА трябва да прецени дали той би бил необходим. Ще го предложа като вариант."

Легендата на "Байерн" в момента е без работа. В треньорската си кариера води "Рапид" (Виена), "Партизан", "Атлетико" (Паранаензе), "Залцбург", "Макаби" (Нетаня) и националния отбор на Унгария (с когото игра срещу нас). Предишният президент Александър Томов искаше да го ангажира да работи за ЦСКА.

След изненадващия обрат с Миодраг Йешич, който не бе пуснат от либийския "Ал Итихад", ръководството на "червените" изпадна в патова ситуация за треньорския пост. Изведнъж изплуваха куп варианти - български и чуждестранни.

Сред българските варианти за треньор са Димитър Пенев, Петър Миладинов, Павел Дочев и Георги Василев. Най-трудно е да дойде Дочев, който е ангажиран с неустойки от немския "Падерборн". Василев, донесъл последния златен дубъл на "Армията" през 1997 г., пък води от Нова година втородивизионния "Несебър".

В Борисовата градина гравитират поне десет имена на чужди специалисти - германците Франк Пагелсдорф и Клаус Топмьолер, шведът Ларс Лагербек, сърбинът Драголюб Симонович (треньор на "Сливен"), англичанинът Тони Адамс, украинецът Вячеслав Грозни... Поне до снощи шефовете от "Титан" нямаха ясна визия кого да назначат вместо уволнения Любослав Пенев.

Агенция "Спортал" твърди, че бившият наставник на ЦСКА и националния отбор Пламен Марков отново е бил поканен за спортен директор. Двукратният треньор №1 на България отрече. Марков беше поканен в края на август, но изведнъж от ЦСКА спряха контактите с него. При Любо Пенев клубът нямаше спортен директор, но сега със сигурност ще бъде назначен човек на този пост.

Още спорт на http://trud.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене