Ромина Андонова ще роди второто си дете в Банкок, терминът ѝ е на 19 май

Ромина Андонова заедно със съпруга си Дарко Тасевски и дъщеря им Дария, която вече е на 1,6 г.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И РАДОСТИН НАЙДЕНОВ

Ромина Андонова - най-красивата българка за 2010 година, пое изумителния риск да пътува със самолет в 28-ата гестационна седмица (6-ия месец)от бременността си. В смисъл, че лекарите казаха, че до голяма степен е опасно.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Въпреки това късно вечерта в понеделник заедно с дъщеря си Дария, която е на година и 6 месеца, заминаха за Банкок. Полетът от София - с прекачване в Истанбул, е дълъг общо 13 часа. Преди да се качи в самолета, по лекарско предписание тя взема хапчета против болки и спазми, както и магнезий, който намалява болезнените контракции, а също и риска от преждевременно раждане.

Ето така с усмивка Андонова разказва как преди 4 дни пътува за първи път до столицата на Тайланд.

Там ще живее поне две години заедно със съпруга си - македонския футболист Дарко Тасевски, който в края на миналата година подписа договор с "Банкок Глас".

Преди това семейството беше в Кириат Шмона, град в Северен Израел, където той игра за "Ирони" (Кириат Шмона), един от най-добрите отбори в страната.

Миналия месец, малко преди Андонова и детето да отидат в Банкок, футболистът урежда всичко. Сам намира апартамента, в който ще живеят. Той е голям - с три спални, добре обзаведен, в затворен жилищен комплекс. Има още рецепция, басейн, СПА център, фитнес и зала за муай тай - любимия спорт на Андонова.

Около новия им дом има големи паркове, наблизо е разположена и англоезична детска градина - вероятно точно в нея ще запишат малката Дария.

Напълно е ясно, че Ромина Андонова ще роди второто си дете в Тайланд. И затова е помислил футболистът. Когато отива там в началото на януари, започва да търси коя е най-добрата клиника. Съотборниците му, а и всички други, с които говори, го насочват към частна болница, която е и спонсор на отбора. Така той първи се среща с докторите, които ще наблюдават бременността на съпругата му. По план тези дни тя трябва да отиде на преглед, за да направят всички необходими изследвания.

По-вероятно е да роди със секцио

Но това могат да го решат само докторите. Преди 2 години, когато живеят в Израел, лекарите преценяват, че за нея нормалното раждане е опасно. Причината е, че през 2009 година, малко преди да спечели конкурса "Мис България", се преобръща с атеве до река Струма. Така чупи таза си и лежи неподвижна 2 месеца в "Пирогов". Резултатът е, че костта е зараснала неправилно - всъщност оттам идва и рискът за бебето.

Затова е почти сигурно, че лекарите в Тайланд ще назначат отново секцио. По принцип операцията се прави малко преди термина. А датата, около която трябва да роди Андонова, е 19 май. Между другото, Дарко Тасевски е роден на 20 май, като тази година ще празнува 30-ия си рожден ден. Сега двамата

очакват второто им дете да е момче

Футболистът вече е измислил и името му. Негов ред е, тъй като преди време Андонова избра името на Дария - харесва от 2010 година, когато представя страната ни на конкурса "Мис Свят" на остров Саня в Китай. Там се запознава с Мис Молдова, която също се казва Дария, и си заплюва името.

По това време двамата с футболиста, който тогава е полузащитник в "Левски", са гаджета отскоро. Запознават се в заведение в София. Много скоро започват да живеят заедно в свой апартамент в Бояна до Витоша.

Вероятно за кратко двамата ще се върнат тук чак през ноември - тогава Тасевски ще има кратка почивка между футболните сезони, а Андонова ще ходи на лекции. Тя е студентка пети курс по биология в Софийския университет. Заради пътуванията обучението е задочно. Миналата седмица тя се яви на всички изпити и ги взе с отлична оценка. Всъщност това е и причината да замине за Тайланд два месеца след съпруга си.
Засега езикът не е бариера, защото в почти всички ресторанти и институции се говори на английски, който и двамата знаят добре. Даже тя го говори от малка, тъй като майка Елмира Андонова от години има собствен езиков център.

Малката Дария засега разбира и български, и македонски. Но говори и английски. По-често например използва английската дума за довиждане и казва: "Бай, бай" (от англ. дума bye).

Едно от най-странните неща в Тайланд е, че шофирането им е с обратна посока. А най-необичайното - в ресторантите не се използват ножове. Тасевски разбира преди месец и веднага изпраща за доказателство снимка с приборите си - вилица и лъжица. Причината е, че храната е приготвена така, че не се налага използването на нож.

Най-голямото предимство е топлото време. Всъщност там сезоните са два - горещо лято и дъждовен сезон, който започва през ноември. Сега в Банкок температурата е около 30 градуса. "Затова ще използваме хубавото време за разходки с детето.

Сигурна съм, че тук ще сме много спокойни и щастливи", е пълната мотивация, с която Ромина Андонова и Дарко Тасевски се местят да живеят там.

Дария се радва на майка си, като я целува по носа.
Дария се радва на майка си, като я целува по носа.
Малката Дария стои на пейка в Софийския университет, където миналата седмица Андонова се яви на няколко изпита.
Малката Дария стои на пейка в Софийския университет, където миналата седмица Андонова се яви на няколко изпита.
Ромина Андонова дефилира бременна в ревюто на София Борисова миналата седмица.
Ромина Андонова дефилира бременна в ревюто на София Борисова миналата седмица.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене