Правят изненада за сватба с новия хит “Аз съм дърта пияница”

Радо Михов на сцената на "България търси талант"

СНИМКА: БИ ТИ ВИ

"Аз съм дърта пияница, пия айран с баница и поклащам си ланеца докат' карам бавареца." Това си тананика вече почти всеки, гледал старта на третия сезон на "България търси талант" в понеделник вечерта, пише "24 часа". Рефренът идва от песен, изпълнена от 27-годишния Радослав Михов пред 4-членното жури. Той излезе на сцената, обясни, че е самоук поет с китара и започна да пее. 30 секунди след това и публиката започна да припява "Аз съм дърта пияница".

Радо пише песента на шега преди две години. Първо прави музиката, а после и текста. Горе-долу тогава идва от Пловдив, за да учи и живее в София. Затова за куплетите се вдъхновява от всичко, което го заобикаля. "Подзаглавието на песента е "Животът на българина", смее се той.

Понеже много негови приятели харесват парчето, Михов решава, че то ще е подходящо за кастинга на "България търси талант". И не бърка. "За добро или лошо, ние току-що открихме хит", казва му Ваня Цветкова. "Песента има всички атрибути, за да стане хит", е реакцията на друг член от журито - Любен Дилов.

За двата изминали дни от появата му в "България търси талант", Радо вече има няколко предложения за участия по клубове. Дори са го помолили да изпълни "Аз съм дърта пияница" като изненада на една сватба. "Тя ще е тази година. Няма да казвам повече, за да не разваля изненадата", казва той.

Младият певец започва да свири на китара, когато е в 7-и клас. Учи немски език в английската гимназия в Пловдив. След това завършва международни икономически отношения, а магистратурата му е за авторските права. Живее в София и работи в търговския отдел на верига магазини. Вечер свири по рок клубове.

Засега Михов все още не е решил какво да изпълни в шоуто на Би Ти Ви при втората си поява. Още един изпълнител зрителите очакват да видят с нетърпение - Томас Томов от Дупница. Той изпълни прекрасно "О, соле ми" и дори разплака Ваня Цветкова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене