Мартин Петров отново тегли “Сити” напред

Отново силен Мартин Петров в "Сити" и отново почти отсъстващ Димитър Бербатов в "Юнайтед" в неделния английски футбол, донесъл щастие на двата отбора от Манчестър, съобщават от trud.bg!

Мартин започна като титуляр и блесна с асистенция при домакинското 2:0 над почти фалиралия "Портсмут" по времето на следобедния чай. По-късно за вечеря сър Алекс Фъргюсън не сервира българския си "специалитет" Димитър Бербатов и го остави замразен на пейката до 89-ата минута при 3:1 над "Арсенал" в Лондон.

Петров центрира от ъглов удар за второто попадение на Венсан Компани. Преди това за "Сити" се разписа Емануел Адебайор. В 73-тата минута Мартин бе сменен от Крейг Белами, след като изтормози защитата на гостите и вратаря им Дейвид Джеймс. Преди седмица Мартин пак тласна своите напред с гол и две асистенции за 4:2 над "Скънторп" за Купата на Англия. Във Висшата лига "Сити" изостава само по голова разлика от петия "Ливърпул". А четвъртият "Тотнъм" е с точка пред тях. "Астън Вила" на Стилиян Петров е седми с една по-малко от "Сити" и "Ливърпул".

Лидерът "Челси" трудно прекърши дебютанта "Бърнли" с 2:1 като гост. В 82-рата минута капитанът Джон Тери вкара победно с глава гола за триумфа.

"Юнайтед" продължи да следва на точка по петите водача, като прегази "Арсенал" с 3:1. Португалецът Нани направи фокуси с топката за 1:0, като принуди вратаря Алмуня да си я вкара в мрежата. После подаде на Уейн Руни за 2:0, а след почивката кореецът Парк Джи-Сун направи 3:0. Белгиецът Томас Вермален намали на 3:1.

Резервата Бербатов влезе чак в 89-ата минута.

Още спорт на www.trud.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене