Нишикори препъна Гришо в Маями

Първата ракета на България Григор Димитров приключи участието си на турнирa от сериите "Мастърс" в Маями, след като в третия кръг загуби с 6:7 (1), 5:7 от японеца Кей Нишикори.

Гришо показа голямо сърце и дух за победа, но няколко грешки в решаващите моменти си казаха думата и той трябваше да се примири с поражението. Това е втора негова загуба срещу Нишикори във втория мач между двамата до момента.

Първият сет бе изключително оспорван, като двамата си взимаха подаванията, но стигнаха и по една точка за пробив.

Японецът стигна до точка за пробив в седмия ключов гейм, а Гришата изпусна своя шанс при 6:5, когато достигна и до сетбол.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

В крайна сметка сетът бе откаран в тайбрек и в него японецът разби нашето момче и му даде само точка.

В началото на втория сет Григор обра овациите от публиката, след като помогна на едно от момичетата, които подават топките, да стигне до столчетата за почивка, тъй като му прилоша. Той хвана момичето за ръката и му помогна, а публиката бурно аплодира благородното му поведение.

И вторият сет вървеше гейм за гейм, a при 6:5 Нишикори изоставаше с 0:40 при сервис за противника, но все пак успя да стигне до няколко поредни точки и проби решително.

Така Димитров приключва участието си в турнира, докато Нишикори продължава напред, където го очаква среща с Давид Ферер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене