Елвис е страдал от родово заболяване на сърцето

Елвис Пресли е страдал от родово заболяване на сърцето, разкриват нови ДНК експертизи на косата му. Това противоречи на досегашните твърдения, че кралят на рока е починал от свръхдоза наркотици, съобщава "Дейли мейл".

Приятели на Елвис са закупили от фризьора му кичури коса и са ги предоставили за повторна ДНК експертиза. Резултатите показват наличие на наследствено сърдечно съдово заболяване, което е вероятната причина за смъртта на краля на рока.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Заболяването е хипертрофична кардиомиопатия и звездата го е носила още от раждането си, без да подозира. Шокиращите разкрития доказват, че на Елвис Пресли му е било писано да умре млад. Независимо от това, какъв живот и водил приживе.

Елвис е развил подозрителни симптоми година преди трагичния инцидент. Той е страдал от неравномерен сърдечен пулс, отпадналост, загуба на съзнание и високо кръвно налягане.

Личния лекар на Елвис дълги години се смяташе за виновен за смъртта му. Но д-р Стивън Кигсмър, извършил анализите, е категоричен, че Елвис не е имал шанс да живее повече от 40 години.

Краля на рока умира в банята си през 77-ма година, точно на 42 години

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене