Пикантни соленки

Необходими продукти: 1 пакет бутер тесто. По няколко супени лъжици смесена подправка (1 част риган, 1 част босилек, малко лют пипер и сол), сурово сусамово семе, маково семе.

Приготвям голямата тавичка на фурната, като я застилам с пергаментова хартия за печене. Включвам фурната да се нагрее предварително до 180 градуса.
Разстилам тестото и го режа с много остър нож на три ленти. Наръсвам едната с домашната пикантна подправка от двете страни и я разточвам леко. Режа тънки ивички и редя в тавата. По желание усуквам на спирали, като притискам краищата към хартията. Оставям достатъчно място между соленките, защото ще се надуят при печенето.

Втората и третата ленти наръсвам и леко разточвам с мак и сусам. Режа и нареждам по същия начин. Поднасям като мезе за всякакво, дори пенливо вино.
Време за печене: 10-15 минути на 180 градуса с вентилатор малко под средата на фурната.

Важно: Размразете тестото на горния рафт на хладилника за една нощ. Експресни методи като микровълновата фурна не са подходящи. В многолистното тесто има достатъчно сол, не добавяйте повторно. Употребете цялото количество тесто, не замразявайте отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене