9 грешки в грима, с които плашите (снимки)

За много жени гримирането е като оцветяването на детски рисунки - ярко и обилно, без да се пропусне да се боядиса нито един милиметър от кожата, пише "24 часа".

Е, да, но лицето не е платно на художник. Освен това излизате и сред хора и не е нужно да ги плашите, или още по-лошо - да предизвиквате подигравки. Сигурно сте чували репликата: "На тази лицето е като намазано с боя, как ли го чегърта това нещо". Едва ли искате да чуете същото и за себе си.

Първо изберете място в стаята, където осветлението е най-добро и не пада сянка върху лицето ви. Оттам нататък не се заигравайте твърде дълго. Колкото повече корекции нанасяте, толкова повече грешки правите. Даваме ви няколко съвета, с които бихте могли да подобрите уменията си в гримирането и поддържането на свежестта на лицето.

Не прекалявайте с количеството помади

Когато заставате пред огледалото, не забравяйте, че лицето ви не е картина, върху която щедро може да рисувате.

В макиажа количеството е за сметка на качеството. Колкото повече мажете, толкова по-лош резултат се получава. Силният грим е само за сцена и снимки. В ежедневието бъдете пестеливи. Най-доброто му изпълнение е, когато се прикрият всички недостатъци на кожата, подчертаят се хубавите черти и в същото време лицето изглежда все едно върху него почти не е нанасяно нищо. Вярно, че това се постига трудно, но с малко повече упражнения и внимателно вглеждане в огледалото ефектът се постига. Винаги се гримирайте на естествена светлина, така ще получите най-ясна представа как точно ще изглеждате, излизайки на улицата.

Вечер може да си позволите да се заиграете малко повече с помадите. В нощните клубове осветлението е приглушено, така че позволява да се появите със силен грим.

Дългата коса състарява, тогава и перфектният грим не помага

Не сте русалка или малко момиченце, така че се разделете с веещите се до кръста дълги коси.

Много жени свързват тази визия с младостта и детството си, само че това не връща календара назад. С напредването на възрастта лицето започва да губи еластичността, свежестта и мазнините си. Дългите коси допълнително изострят чертите, слагайки някоя и друга година отгоре. Колкото и да се стараете да положите върху лицето си най-подходящия грим, той ще бъде съсипан от безкрайно дългата коса. На всичкото отгоре с такава дължина тя изглежда безформена и все едно отдавна не е попадала в ръцете на фризьор.

По-късата и добре поддържана фризура придава завършен вид на цялото ви старание да изглеждате добре.

Избягвайте черни сенки и плътна очна линия

Очите, гримирани с черни сенки, изглеждат драматично, но това невинаги е привлекателно. Плътната очна линия също седи тежко.

Така може да отидете на метъл концерт или готик парти, но не и да се появите на работното си място или да отидете на среща. По-скоро ще стреснете човека срещу себе си, отколкото да предизвикате някакви романтични чувства.

Слънчевият загар вреди

Дългото стоене на слънце носи временен блясък и младежки загар. Това е и най-бързият начин кожата да остарее преждевременно. Тя се изсушава и изтънява. След всяко лято, през което обилно се събира тен, по лицето започват да се появяват петна, а те с времето все по-трудно се прикриват. За да се предпазите от вредата на ултравиолетовите лъчи, никога не се излагайте на слънце, без да използвате защитни продукти.

Тъмното червило е за жени с перфектни устни, но е демоде

Добре оформените устни и правилно избраното червило могат да променят изцяло излъчването, което има лицето ви.

Тъмното червило, освен че е демоде, изглежда и плашещо. То се откроява и изисква да бъде нанесено перфектно, което много малко жени умеят и обикновено резултатът е плачевен. Освен това подобен тон могат да си позволят само дами с плътни и наистина красиви устни.

В ежедневието избягвайте и ярките цветове. Гримьорите съветват първо да започнете с молив с неутрални цветове, който да подчертае естествените контури. След това попълнете устните с леко червило или само с гланц. Блясъкът винаги е по-добрият избор, защото придава естествен, младежки и свеж вид.

Не слагайте дебел слой фон дьо тен

Дебелият плътен слой фон дьо тен винаги събужда въпроса: "Какво ли ще се появи отдолу?". Физиономията изглежда като маска, след първия един час започва да се събира, образувайки бръчки, а през лятото се разтича, ставайки на петна.

Несъвършенствата и бръчките може да прикриете само с леко нанасяне на фон дьо тен. Същата работа ще ви свърши и коректор. Не бива да се прекалява и с пудрата.

Когато купувате тези продукти, внимавайте при избора на правилния цвят. Гримираното лице не трябва да се различава от тена на шията, раменете и ръцете. Ако сами не можете да се справите с покупката, потърсете консултант или искайте съвет от професионален гримьор. С бяло лице и тъмна шия например ще заприличате на участник в пантомима.

Яркорозовите бузи са смешни

Освен, ако не сте клоун, не е желателно да топите щедро четката в кутийката с руж. Яркорозовите, червени или кафяви бузи са смешни, понякога чак предизвикват съжаление.

Тази част от грима се нанася съвсем дискретно и почти незабележимо точно под скулите, за да ги подчертае, а не върху тях.

Твърде бляскавите сенки са за ледените кралици във филмите

Не се изживявайте като ледена кралица и не украсявайте очите си с твърде бляскави и светли сенки. Така може да отидете на купон за Хелоуин, на снимки за реклама и да дефилирате на модния подиум. За останалите препоръката е да си спестят звездните клепачи. Съвсем светлите сенки подчертават бръчките около очите и създават илюзията, че има такива при по-млади жени.

Непрекъснатото третиране с козметика уврежда кожата около очите

 

В старанието си по-дълго да запазим младостта си често злоупотребяваме с употребата на козметика.

Най-страдаща се оказва зоната около очите, първо там се появяват бръчки и, естествено, там мажем с най-много кремове. Непрекъснатата им употреба обаче има обратен ефект, кожата в тази част е нежна и деликатна и бързо се натоварва.

Едно от основните правила в грижата за лицето е, когато се приберете вкъщи, веднага да измиете всички мазила от физиономията си и да използвате съвсем лека почистваща козметика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене