8 продукта необходими за правилна грижа за вашата коса

Всяка жена трябва да има пълна гама от продукти, за да се грижи за своята коса. Не е необходимо да не излизате от фризьорските салони, за да имате красива коса. В следващите редове ще ви запозная с най-необходимите неща, за да изглежда косата ви винаги здрава и добре поддържана.

1. Четка за коса - колкото е по-скъпа четката ви, толкова по-качествена ще бъда тя. Но ако нямате чак такива финансови възможности експертите препоръчват четка с гумени бодлички. Те разресват по-хубаво и предпазват косата от накъсване и увреждане.

2. Шампоан - изберете го спрямо вашия тип коса. Не забравяйте, че шампоана почиства косата от мърсотията и премахва омазняването (ако ви е мазна косата). Не е необходимо да си слагате много от него, една до две капки са напълно достатъчни за дълга коса. Фризьорите съветват един път да нанесете шампоан и да изплакнете, не е нужно повторно миене.

3. Балсам - отново го изберете спрямо косата си. Трябва да знаете, че той е много важен, тъй като предпазва от вредните външни фактори, които влияят върху косата ви. Препоръчват се хидратиращите балсами и тези, които са възстановяващи. Хубаво е след като си нанесете балсама хубаво да си срешите косата, защото докато е мокра вероятността да се накъса почти изчезва.

4. Никога не използвайте широко назъбен гребен върху влажна коса - той накъсва косата и я кара да цъфти в краищата.

5. Серуми за коса - ако имате тънка и права коса се въздържайте от честата употреба и не го използвайте много. Експертите казват, че серумите правят тънката коса мазна и затова не го препоръчват. Те обаче са подходящи за гъсти коси, можете да си вземете серум, който да ви направи косата гладка и лъскава, а за допълнителен блясък използвайте повече спрей.

6. Шампоан за мазна коса можете да използвате, който съдържа талк на прах. Звучи странно, но имат доказан ефект.

7. Сешоар - никога не подценявайте силата на добрия сешоар. Колкото е по-мощен, толкова по-добре. С по-мощния сешоар намалявате времето на сушете и вредното влияние на топлия въздух върху косъма на косата си. Ако имате гъста коса трябва да е най-малко 1875 W, а тези с по-тънки коси могат да използват с по 1500 W.
8. Пяна за коса или спрей за изправяне на косата - спрямо нуждите можете да си изберете да ползвате едно от двете или и двете. Фризьорите препоръчват използването на по-скъпи продукти, защото имат гарантирано качество.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене