Футболисти и фенове подкрепиха Дани Алвеш: Ако не можеш да победиш расизма, изяж го

Под мотото "Ако не можеш да победиш расизма, изяж го" хиляди фенове и футболни звезди подкрепиха защитника на "Барселона" Дани Алвеш, който по време на мач изяде банан, подхвърлен му от трибуните.

В социалните мрежи и спортните форуми е вече пълно със снимки на хора, които похапват щастливо банани.

Съотборникът на Дани Алвеш в "Барселона" Неймар го подкрепи в борбата му срещу расизма и даде началото на фото кампанията "Ние всички сме маймуни". 

Младият футболист публикува в интернет снимка с банан в ръка заедно с малко детенце, гордо позиращо с плюшената си играчка под формата на същия плод.

Снимки с банани мигновенно публикуваха и други футболисти, сред които и една от най-добрите женски футболистки Марта, аржентинския нападател Серхио Агуеро, легендата на Реал Мадрид и бразилския национален отбор Роберто Карлош, Муса Дембеле и Насер Чадил от тима на Тотнъм, Дрес Мартенс от Наполи и още много други.

Кампанията бе подкрепена със снимка и на приятелката на Дани Алвеш и сестрата на Неймар. Голяма част от футболните фенове по цял свят също вече публикуват снимки с банани, с което гордо застават против расизма на терена, както и извън него. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене