Драго Драганов: Не съм имал по-близък човек от Лили Иванова

Водещият отдавна не се дразни, че го наричат Драго Чая

Драгомир Драганов, по-известен като Драго Чая, е роден на 22 януари 1971 г. в София. Баща му е инженер геолог, а майка му - картографка. Завършва столичното 95 СОУ "Проф. Иван Шишманов", дипломира се в Софийския университет, специалност предучилищна педагогика. От 1992 г. работи в БНТ. Заедно с Георги Крумов прави "Частен случай", където се изявява като репортер. Той е част от екипа на публицистичното предаване "Шок" по Ефир 2 и на информационното "Днес +". От 2000 до 2007 г. е водещ на сутрешното неделно токшоу "Чай". След това отразява конкурса "Евровизия" и в тандем с Кака Лара води нощния блок "Полет над нощта". От 2010 г. е директор на "Софийски цирк на сцена" в столичното читалище "Цар Борис III". Има три музикални албума.

Драгомир Драганов е в отлична форма и работи здраво. След като приключат снимките за юбилейното предаване на БНТ "55 години от вашия живот", скача в колата и отпрашва към Пловдив, Велико Търново или друг град из страната. В ролята на водещ изнася два циркови спектакъла един след друг, след което поема обратно и в малките часове отново е в София.
- Не аз поддържам този ритъм, а ритъмът поддържа мен. Колкото човек е по-ангажиран, а и вдъхновен от работата си, толкова по-добре организира задачите си и е винаги във форма. Работата ме мотивира, пали ме и гори калории. Доволен съм, че на екрана отново показвам класата си, способностите си. Не е лошо от време на време да представиш уменията и опита, които си натрупал. Защото
постиженията в нашата професия много бързо
се забравят.
- С юбилейното предаване влезе в праймтайма на БНТ1. Този път не се изявяваш соло, а в партньорство с Ани Ангелова. Как се чувстваш в дует?
- Прекрасно. Ние сме от различни поколения и по някакъв начин се допълваме и си помагаме. Тя проверява всеки детайл и не обича да обобщава, както аз на нейната възраст вече си позволявах. За мен е нормално да кажа нещо от рода на "всички деца...", но тя веднага би ме поправила - няма такова нещо, има някои деца, повечето или по-малко. С удоволствие работя с нея.
- Участваш ли в подготовката на предаванията, в избора на гости?
- Да, разбира се, макар че проектът не е мой, той е екипна работа. С Ани понякога коригираме реплики в сценария, напасваме ги спрямо собствените си разбирания. Иначе е немислимо. Изгледал съм огромен телевизионен архив от фонда на БНТ. Целият екип заедно обсъждаме реализацията на всеки отделен брой. Поднасяме предаването без патетика, сълзливост и носталгия по миналото. Напротив, внасяме самоирония, критична гледна точка от позицията на времето. Трябва да е интересно и забавно, защото честваме рожден ден. На такъв празник никой
не кани, за да си покаже бръчките.
- Откри ли нещо в архивите на телевизията, което те изненада?
- По-голямата част от историята на БНТ ми е добре позната. Отразих няколко юбилея. Като репортер на "По света и у нас" съм автор на материал, посветен на 40-годишнината на БНТ. В "Чай" правих специално предаване по случай 45-годишнината. А с Анахид Тачева водихме концерта за 50-ия юбилей на БНТ. Сега почти закономерно участвам в "55 години от вашия живот". Както се вижда, имам сериозен опит в отразяването на рождените дни на БНТ и познавам добре нейната история. Въпреки това останах изненадан от някои факти. Например в редакция "Новини" - тежката артилерия на телевизията, в определен период е било
задължително служителите да са членове на БКП.
Заради липса на членство добри професионалисти са били прехвърляни от "По света и у нас" в други редакции. Т.е. хората, които са искали да се развиват като новинари, не са имали избор, били са притиснати от обстоятелствата. 

Целото интервю на ТАТЯНА ЕНЕВА и още много интересни истории четете само във "Вестник за семейството"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене