Палацо - кръстоска между пола и панталон, ще е най-модерната дреха това лято

Моделът Кейт Мос с яркозелен палацо панталон отива на вечеря в Мейфеър - един от централните и скъпи квартали на Лондон.

Кейт Мос - един от най-успешните топмодели, облича широк и яркозелен панталон, скроен специално за нея, сив потник и черен блейзър. И отива на вечеря в ресторант в Мейфеър - квартал в централната част на Лондон, който държи рекорда за най-високите цени на имоти не само в английската столица, а изобщо в целия свят, пише "24 часа".

Папарак успява да заснеме няколко кадъра на звездата и веднага пуска снимките в интернет блога си. Оттам се появяват в още няколко сайта и започват коментарите за стила .

Ето такъв фурор 40-годишната Мос не е предизвиквала от 15 септември 2005 г. В онзи ден британският вестник "Дейли мирър" публикува на първата си страница снимка, на която се вижда как моделът

употребява кокаин
в звукозаписното
студио

на английската рокгрупа "Либъртинс". По това време тя има романтична връзка с фронтмена им Пийт Дохърти.

Резултатът е, че всички марки, на които тя е рекламно лице, прекратяват договорите си с нея. Тогава тя пуска отворено писмо до медиите, в което се извинява за постъпката си. И после влиза в клиника, за да излекува зависимостта си към наркотиците, а всичките приятели, сред които Джони Деп, Катрин Деньов и Наоми Кембъл, я подкрепят публично.
Така още на следващата година Мос успява да изчисти името си и в същото време да увеличи значително доходите си. Тя подписва 18 нови договора със световни модни марки за десетки милиони долари.

Оттогава е традицията да лансира тенденциите, които налагат големите дизайнери. Единственото, което прави, е да се появява с техен модел на публично място. Между другото нейна е заслугата за бума на ботушите до глезена - с тях преди 7 години прави открита реклама на Марк Джейкъбс. Преди това възроди славата и на шалчето с възел върху косата - стил, с който Алекзандър Маккуин навремето спечели сърцата на жените. Даже Мос върна на мода и широкия колан, който пристяга силно талията.

Точно такъв е ефектът и от тоалета, с който Мос се разходи преди няколко месеца по улиците на Мейфеър. Панталонът се нарича палацо (от итал. ез. означава дворец) - има дълги и много широки крачоли, затова на пръв поглед много прилича на пола, и обичайно е с по-висока талия. Нейният е от истинска коприна - изработва се от пашкула на копринената буба. Коприненото влакно на един пашкул достига 900 м, като само една трета от него се използва за изработката на коприна. Останалите две трети от влакното се превръщат в сурова коприна, шап или бурет.

Сега интересът към дрехата е голям така, както и при бума през 60-те години. Навремето си ги позволяват предимно звезди като Катрин Хепбърн, Грета Гарбо и Марлене Дитрих - и трите са едни от най-добрите актриси за всички времена, които са популярни с изключително елегантната си визия. Защото дрехата се счита за прекалено авангардна и затова в доста ресторанти

има дрескод - не
се допускат жени
с палацо панталони

Днес се вписват по-скоро към градския стил - така се нарича дневното облекло, което съчетава деловия и всекидневния стил. И ги носят всички. Минусът е, че заради масовото свръхпроизводство в последните години шивашкото майсторство и качеството на кройката вече не са от първо значение за производителите.

Палацо панталоните са кръстоска между пола и панталон - и много приличат на т.нар. харем панталони, които са изобретение на арабите. Вторите са с широки крачоли, които се стесняват от коляното към глезена. В ханша са леко провиснали, но не толкова много, колкото шалварите. И в горната част наподобяват пола. Стават модерни от края на 1980 година. Тогава с тях се облича американският рапър Ем Си Хамър. Даже заради него по това време ги наричат хамър панталони. Преди 2 години с подобни модели пяха на сцената и Джъстин Бийбър, и кореецът Сай, вероятно това се дължи на общия им мениджър Скутър Браун.

Палацо панталоните имат и
по-къс вариант,
който се
нарича скорт

- това всъщност са шорти, които приличат на пола, тъй като парче плат покрива предната част на дрехата. Това може би ще е една от най-модните дрехи през топлите дни. Големите дизайнери налагат модела от миналата година. Скорт панталоните са популярни също от 60-те години, когато масово жени започват да играят голф. После стават част и от спортните униформи на жените в хокея на трева и тениса. А причината за голямата им популярност - те са специално разработени, за да осигурят по-голяма свобода на движенията.

Актуалните цветове за модела са т. нар. неутрални - бял, черен, сив, бежов и кремав. За неутрални нюанси вече се приемат и цветовете, които се срещат в природата.

 

 

Селена Гомес винаги е екстравагантна. На снимката певицата е с бял гащеризон, който има много широки крачоли.
Селена Гомес винаги е екстравагантна. На снимката певицата е с бял гащеризон, който има много широки крачоли.
Актрисата Аналин Маккорд позира с палацо панталон в бежов цвят.
Актрисата Аналин Маккорд позира с палацо панталон в бежов цвят.
Ан Хатауей предпочете удобството на палацо панталона, за да гостува в “Дейли шоу с Джо Стюард” - много популярно комедийно вечерно шоу в Америка.
Ан Хатауей предпочете удобството на палацо панталона, за да гостува в “Дейли шоу с Джо Стюард” - много популярно комедийно вечерно шоу в Америка.
Американската актриса Кейт Хъдсън е комбинирала панталона си с бяла дантелена блуза.
Американската актриса Кейт Хъдсън е комбинирала панталона си с бяла дантелена блуза.
Светлосин палацо панталон от последната колекция за топло време на дизайнерката Рейчъл Зоуи 
СНИМКИ: АРХИВ
Светлосин палацо панталон от последната колекция за топло време на дизайнерката Рейчъл Зоуи СНИМКИ: АРХИВ
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене