Тенденции в грима за пролет 2010

Пролетта е време за промяна на имиджа. И най-лесната първа стъпка не е чифт нови обувки или модна чанта, а промяна в грима. Стилният подбор на Хай клуб ще ви помогне да подберете най-актуалните тенденции в грима за този сезон.

Основните make-up трендове за пролет 2010 са доста противоречиви. От една страна, присъства минимализмът и сдържаната пастелна палитра. От друга, дизайнерите предлагат абсолютно екстремни варианти.

Естествено излъчване
Тази тенденция не би могла да се нарече новина в грима. Натуралните лица с минимално количество макиаж са актуални вече няколко сезона. Сега ги виждаме в колекциите на Carolina Herrera, Proenza Schouler, Chloе, Matthew Williamson, Michael Kors, Jil Sander. Главното преимущество на естествения имидж е, че дава възможност да демонстрирате безупречната кожа на лицето си - без значение дали ви е дар от природата или резултат от козметични процедури. За тази цел обаче е необходимо постоянно да полагате грижи за лицето си, като използвате интензивни овлажняващ средства. Вторият важен фактор при такъв тип грим е правилно подбраният коректор, който се нанася под брадичката, в зоната между носа и устните и над веждите. Имайте предвид, че коректорът трябва да е малко по-светъл от тена ви.

Ярки устни
Някои хора просто не си падат по „натуралния" грим. На тях пролетните тенденции в макиажа предлагат друга алтернатива. На ревютата на колекциите на Prada, Christian Dior, Giambattista Valli, Marc by Marc Jacobs, Dolce & Gabbana гримьорите поставиха акцент върху устните. В колекцията на Prada, издържана в сдържани сиви и пастелни тонове, ярките устни се превърнаха в акцент на целия образ.
Но пролет 2010 предлага не само класическо алено червило. Хитови са оттенъците на фуксия и оранжевото. Но при всички случаи трябва да се откажете от навика си да използвате блясък за устни. Тази пролет устните са ярки, но матови. Идеалният вариант е след като нанесете червилото, леко да напудрите устните, след което да попиете със салфетка. Още една тънкост: за оптимален ефект, очертайте контура на устните с четка.

Експерименти с очната линия
Очната линия е един от водещите елементи в декоративната козметика. Обърнете внимание на няколко важни акцента, които ще ви помогнат да избегнете най-разпространените грешки. На първо място, цветната очна линия, полъх от 80-те, вече не е актуална. За сметка на това класическата черна очна линия дава достатъчно широко поле за развихряне на фантазията. Например, на ревюто на Anna Sui гримьорите използваха тънка черна линия върху долния и горния клепач, а тези на Fendi и Giorgio Armani размазаха очната линия с пръсти, за да постигнат опушен грим. На ревютата на Marc Jacobs и Oscar de la Renta пък видяхме как с помощта на дебели черни линии върху очите се изобразяват стрелки. Абсолютният хит на сезона е бялата очна линия - тя се появи на представянето на колекциите на Karl Lagerfeld, Donna Karan, Marc Jacobs, Anna Sui, Eun Jeong, Brioni. Бялата очна линия се нанася не само в ъглите на очите, но се разнася и по цялата повърхност на клепача с помощта на четка.

Мигли и вежди
И в тази област визажистите са решили да експериметират. Обаче се оказва, че никак не е трудно да се окажете на гребена на вълната. По отношение на миглите ситуацията е еднозначна - те трябва да са черни и дълги. И няма значение как ще го постигнете - с помощта на изкуствени мигли или чрез високотехнологични спирали. Именно тези мигли вървят в комплект с ярки устни (в модните оттенъци на морков или фуксия). Само при естествения грим се допускат мигли с класическа дължина. А веждите... липсват. Разбира се, не е нужно да ги изскубете напълно или да ги обръснете. Експертите препоръчват просто да ги обезцветите. Другата крайност са специално подчертаните вежди - като при моделите на Alexander Wang, където те са подсилени дори нарисувани с молив.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене