Отслабване по холивудски – част 1

Шарън Стоун: диета по гликемическия индекс

Тайната на актрисата е хранене според гликемическия индекс (ГИ). ГИ е показател, който отразява с каква скорост един или друг продукт се разгражда в организма и се преработва в глюкоза - главният източник на енергия. Колко по-бързо протича този процес, толкова по висок е ГИ на продукта. Стоун се придържа към системата за хранене, разработена канадския диетолог Рик Гелол, която използва различни цветове за отбелязване на продуктите с различен ГИ: червените (с висок ГИ) са забранени, жълтите (със среден ГИ) може да се консумират в ограничени количества), а зелените (с най-нисък ГИ) са за предпочитане. В основата на диетата е балансираното хранене, в което има място за белтъчини, въглехидрати, плодове и зеленчуци.

Струва ли си да й подражавате?
Да, тъй като по този начин се избягват резките скокове на инсулина и пристъпите на неконтролируем глад, които идват след тях.

Деми Мур: диета The Zone

Трите бременности изобщо не се отразиха на фигурата на Деми, а причната може би е в диетата The Zone, дело на американския лекар Бери Сирс. Основната идея се заключава в следното: 40% от дневното ви меню трябва да се състои от въглехидрати, 30% - от белтъчини и останалите 30% - от мазнини. Необходимо е да се храните по едно и също време, пет пъти дневно. Набляга се на „добрите" мазнини (мазнини от растителен произход, мазна риба) и „Постните" белтъци (нетлъсто месо и риба). Целта е да се стабилизира нивото на инсулина и да се избегне натрупването н а мазнини, като се отслабва без чувство на глад и отпадналост.

Струва ли си да й подражавате?
Чрез тази диета наистина се отслабва, без да се губи мускулна маса, но преди това трябва да се убедите, че стомахът ви ще понесе подобен режим. Освен това "Зоната" е истинска диета, а не система за хранене през целия живот, тъй като организмът не се нуждае постоянно от такова количество белтъци - обикновено диетолозите препоръчват те да са 15% от храната.

Гуинет Полтроу: макробиотична диета
Желанието на актрисата да изглежда слаба понякога определено изглежда натрапчиво. Диетата, към която се придържа Гуинет е само и единствено натурална (еко, био, органик) храна. Това означава никакви продукти, преминали през процес на термично обработване. Забранени са също месо, риба, яйца и млечни продукти. Звездата се храни само с плодове, зеленчуци, ядки и водорасли.

Струва ли си да й подражавате?
По-добре не се опитвайте. Системата на хранене, от която са напълно изключени продукти от животински произход, може да доведе до недостиг на белтъци, желязо и витамин B12.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене