Екшън план за косата през пролетта

Пролетта е не само време за любов, но и за красота. Недостигът на слънце през зимата и пролетната авитаминоза оказват отрицателно влияние на косата. Върнете й блясъка и енергията, като спазвате няколко прости правила.

Косопад

Причинява го острият недостиг на витамини и микроелементи. За да спасите косата си, наред с обичайния шампоан използвайте и маска за коса за заздравяване на корените. Подходящи са и балсамите с подобно действие. Обърнете внимание на разресването според следните правила:

- Внимателно подберете четката - по-добре мека, отколкото твърда.
- Ползвайте средства, облекчаващи разресването (балсам, крем за коса).
- Не разресвайте косата, докато е мокра.

Накарайте я да расте по-бързо

Има много съставки, които стимулират косата да расте по-бързо. Но те обикновено са много активни и ако имате чувствителна кожа на скалпа, няма да ви се отразят добре. В такъв случай е по-добре да се откажете от силните препарати и да се спрете на алтернативни методи. Известно е, че за стимулация на растежа на косата е необходимо да се подобри кръвообращението на скалпа - което ще постигнете с помощта на масаж. Можете да го правите с помощта на четка (с меки зъбци и заоблени краища) и с ръце. Масажът се извършва с кръгови и кръстообразни движения и продължава 7-8 минути. Желателно е да го правите 2-3 пъти седмично. Добре е да прилагате и специални лечебни маски за по-интензивен растеж на косата.

Светкавична реабилитация

Ако косата ви изглежда слаба, без блясък и лесно се наелектризира, трябва да действате бързо и находчиво. Да й върнете жизнения и здрав блясък ще ви помогнат леките балсами без отмиване. Можете да се спрете и на геловете, които се нанасят на влажна или на суха коса. Тези продукти действат бързо, така че ще забележите ефекта почти моментално.

Но козметичните средства не са достатъчни - ако косата ви не изглежда добре, значи целият организъм се чувства отпаднал. Непременно променете дневното си меню, като включите повече пресни плодове и зеленчуци. Хранете се пълноценно и разнообразно и изпивайте поне два литра вода на ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото

Напишете дума/думи за търсене