Цветята вкъщи: говори им!

Домашните растения притежават цял куп положителни качества, най-важното сред които е способността им да предотвратяват сериозни заболявания.

Според експертите зелените растения идеално пречистват въздуха в помещението и понижават нивото на токсичния елемент озон. Особено полезно е наличието на стайни растения в помещения с апаратура - като принтери, скенери, ксерокси и други електрически уреди.

Благодарение на способността им да пречистват въздуха, тези растения понижават риска от алергии, мускулни болки и някои видове кръвотечение. В резултат от проведен експеримент било установено, че в помещението трябва да има поне три растения в саксия, за да успеят да окажат положително влияние върху организма.

Учените са направили още едно поразяващо откритие - че общуването с растенията се отразява на растежа им. Оказва се, че ако говорите на растенията с нежен, приятен и доброжелателен тон, те започват да растат по-бързо. А женският глас определено им действа по-стимулиращо от мъжкия.

Изследванията доказват, че за 30 дни растенията порастват с около 5 см повече, ако „чуват" ласкав женски глас. Още по-добре се чувстват, ако нежно женско гласче им припява. Още не е установена точната причина за това. Възможно е всичко да е свързано със звуковите вълни, които да се окажат способни да оказват на растенията влияние, подобно на водата или светлината.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене