Цветята вкъщи: говори им!

Домашните растения притежават цял куп положителни качества, най-важното сред които е способността им да предотвратяват сериозни заболявания.

Според експертите зелените растения идеално пречистват въздуха в помещението и понижават нивото на токсичния елемент озон. Особено полезно е наличието на стайни растения в помещения с апаратура - като принтери, скенери, ксерокси и други електрически уреди.

Благодарение на способността им да пречистват въздуха, тези растения понижават риска от алергии, мускулни болки и някои видове кръвотечение. В резултат от проведен експеримент било установено, че в помещението трябва да има поне три растения в саксия, за да успеят да окажат положително влияние върху организма.

Учените са направили още едно поразяващо откритие - че общуването с растенията се отразява на растежа им. Оказва се, че ако говорите на растенията с нежен, приятен и доброжелателен тон, те започват да растат по-бързо. А женският глас определено им действа по-стимулиращо от мъжкия.

Изследванията доказват, че за 30 дни растенията порастват с около 5 см повече, ако „чуват" ласкав женски глас. Още по-добре се чувстват, ако нежно женско гласче им припява. Още не е установена точната причина за това. Възможно е всичко да е свързано със звуковите вълни, които да се окажат способни да оказват на растенията влияние, подобно на водата или светлината.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Модата продължава да бъде за много слаби хора
Иван Христов с ново амплоа – ще става певец или китарист?
Свалката с колежка - извън офиса и бъдете дискретни
Стартира инициатива „София – световна столица на спорта за 2024 г.“

Напишете дума/думи за търсене