17-те най-лоши модни грешки

Не всичко трябва да се вижда, за да събудите нечий интерес.

Носите нещо толкова ярко и искрящо, че хората, спрели на светофара, не тръгват, когато става зелено, защото вместо него гледат вас... слагате си спирала на плажа и после се чудите откога по банския ви има черни линии... обличате си дънки с ниска талия, въпреки че имате паласки, и си мислите, че хората се обръщат, защото те много добре подчертават дупето ви... Има много модни грешки, които може да допуснем. Вярно е, че модните закони трябва да се нарушават, а правилата - да не се спазват от време на време , но все пак има някои неща, с които е добре да се съобразите. Не само за свое добро - и за доброто на хората, в чието полезрение ще попаднете. Проверете списъка си с позволени и забранени неща и го сверете с най-лошите модни грешки, които една жена може да направи. Може и да има съвпадения.

Всичко на показ

Хубаво е да имате какво да покажете, но това, че можете, не означава, че трябва да го правите. Дълбокото деколте, късите потничета, които не покриват пъпа ви, и полите, които приличат на много широки колани - всичко това освен плътта ще покаже и липсата ви на вкус.
Ако сте под 20, можете да си позволите мини потничета, но ако сте минали 25, трябва да преразгледате отношението си към тях. Като излагате всичко на показ, няма да спечелите.

 

Неподходящи материи

Виждате рокля на витрината и решавате, че ще си я купите. А обръщате ли внимание какво пише на етикета? Синтетичните тъкани се използват от много дизайнери и с тях те са направили страхотни тоалети. Никой не ви кара и да смените всичко в гардероба си с коприна, но си струва да инвестирате в качествените материи. Разликата ще видите веднага, защото дрехата ще ви стои по съвсем друг начин и освен това така ще бъдете сигурни, че имате нещо изискано. За всеки случай.

 

Забравяте, че сте в офиса

Пайети, блестящи материи и сатен в смели цветове - нищо от това няма място сред дрехите ви за офиса. Когато излизате с приятели или отивате в някой клуб, може да си позволите да се облечете както ви харесва, но тръгнете ли към работното си място, трябва да се съобразите с факта, че отивате на делови срещи и ангажименти, а не на купон. Може да изглеждате добре и без да се престаравате и да привличате внимание с тоалети, които очевидно не стават за работа зад бюро.

 

Апетитни надписи

Може да сте привлекателни, сексапилни и направо страшно парче. Въпросът е имате ли нужда от надпис върху дрехите си, който да го казва на другите и с думи. И отговорът е - не. Затова по-добре се откажете от всичко, което директно разгласява "секси", "сочно" или още по-лошо "опитай ме". Вие не сте ново ястие в менюто на ресторант и със сигурност така няма да изглеждате "модерни". Самите надписи може дори да са красиви, но не е зле да прочетете какво казват.

 

Заседнали в миналото

Една от най-честите грешки, които жените, минали 30-те, са склонни да правят - те не могат да се откъснат от миналото. Дами, по-добре приемете факта, че животът ви, тялото ви и не на последно място модата са се променили през последните десетилетия. Това, че вие не искате да се откъснете от вълшебните години на младостта, не означава, че ще ги върнете, ако се наконтите както преди. Има разлика между това да бъдете винтидж и да носите любимото си старо сако.

 

Да си сложим всички бижута

Бижутата допълват тоалета и могат да приковат погледите на околните. Но както могат да ви спечелят възхищението на другите, така могат и да покажат неумението ви да ги съчетавате. За да блестенете като истинско бижу, трябва да бъдете много внимателни и да се съобразите с много неща - от тоалета през другите аксесоари до това какъв искате да бъде акцентът. Внимавайте да не прекалите. Решете дали водещи ще бъдат обеците, масивното колие или големите гривни.

 

На плажа с много макиаж

Не излизате без грим. Добре. Ходите на фитнес със спирала и фон дьо тен. След като ви харесва да се разтича по спортния ви екип, кой може да ви спре? Но защо ви е да си слагате грим на плажа? Това ли е най-подходящото място да проверявате точно колко водоустойчив е макиажът ви? За ваше улеснение - отговорът определено е не. Без пластовете, които вълните отмиват, ще бъдете по-красиви. Повярвайте.

 

Да освежите стария си грим

Желанието да си спестите усилия и време може да доведе до много погрешни решения. Като това да не изтриете грима си вечерта, а на сутринта да коригирате тук-там и да го освежите. Избийте си от главата, че ще изглеждате добре - няма да стане. Първо, не е полезно за кожата и второ, ако ставаше така, всички щяха да го правят постоянно, а тоалетното мляко нямаше да съществува.

 

Бельо не по мярка

Може да се стараете колкото си искате и да следвате последните тенденции, когато въпросът опре до избор на рокля, панталон или блуза, но ако сгрешите в избора на бельо, всичко това отива на вятъра.
Да изберете подходящ сутиен и бикини или прашки си е цяло изкуство. Те трябва да бъдат в правилния размер, за да подчертаят по най-добрия начин формите ви. Ето защо трябва да отделите достатъчно време и да пробвате повече модели, докато откриете своите.

 

Тигър и гепард лапа за лапа

Кралят на животинското царство и разбира се, на животинските принтове Роберто Кавали има зашеметяващи модели в колекциите си. С тях дамите лесно могат да събудят желанието за лов у мъжете. Стига обаче да не решат да бъдат едновременно и зебри, и тигрици.
Ако харесвате животинските мотиви, можете да се запасите с такива дрехи в гардероба си. Не се знае кога могат да ви дойдат добре. Но... не трябва да смесвате два или повече различни принта в един тоалет.

Много оригинални с чорапогащниците

Да, можете да носите клинове и извън залата за тренировки, а добре избраният чорапогащник може да накара хората да се обръщат след вас. Но... ако го правят, нека да бъде, защото сте демонстрирали вкус и мярка, а не защото в сремежа си да бъдете оригинални, сте си обули нещо, което кара другите да се блъснат в крайпътното дърво, защото са ви зяпнали в краката.
Прекалено ярките чорапогащници вървят добре с едноцветен тоалет, тези с декорации също.

 

Черното до кафявото

Законите са, за да бъдат нарушавани. И това важи с пълна сила за правилата в модата. В противен случай тя няма да върви напред и няма да ни поднася тоалети, които да ни оставят безмълвни. Въпреки това има табута, които е по-добре да си останат такива. Да съчетаваме кафявото с черното е едно от тях. Да, вярно, ако единият цвят е водещ, а другият се използва за акцентите или елементите, може и да се получи добър резултат. Но не комбинирайте кафява чанта с черни обувки или обратното. Ще бъде грешка.

 

Самоувереността не е за носене

Самоувереността и това как изглеждате в своите очи безспорно са много важни за това как другите ще гледат на вас. Ако имате хубаво тяло, няма нищо лошо в желанието ви да подчертаете извивките му с подходящи дрехи, но всичко си има граници. Не се ли съобразите с тях, има голяма опасност вместо сексапилни да изглеждате смешни, а голямото самочувствие, с което давате пълен напред, накрая да се стопи изцяло. Затова бъдете по-умерени. Пак ще привличате погледите.

 

С шиповете пълен наред

Имате метални аксесоари. Носите гривни с шипове. Това е вашият стил. Харесвате се, стоят ви добре. Имайте предвид едно - трябва да внимавате с ръждата. А и не само.
Не може да носите нещо, което е счупено и все да отлагате да го поправите. Ръждата по метала, който сте избрали да си сложите, изглежда много отблъскващо и създава усещането за нещо, което има нужда от сериозно почистване. Детайлите са важни. Не го забравяйте.

 

Гучи върви ли с Долче и Габана

Може да не сте моногамни в личния си живот. Това си е ваш избор и никой не може да ви съди. Не е задължително да си купувате дрехи и аксесоари само от един дизайнер и от една марка, но не може да сложите нещо, на което ясно се вижда знакът на Гучи, и да го съчетаете с очила, на които пише Версаче. Изберете върху какво искате да привлечете вниманието и не се оставяйте на желанието си да покажете колко маркови сте.

 

Нищо не се побира

Похвално е да харесвате тялото си и носите това, с което се чувствате добре, но е хубаво да се съобразите и с начина, по който изглеждате в него. Запомнете - имате ли паласки, не може да имате и дънки с ниска талия. "Любовните дръжки" просто не се съчетават с тях и трябва да се отървете от едното. Изборът е ваш от кое. Освен това те карат краката ви да изглеждат по-къси, а излишните килограми се набиват още повече на очи.

 

Мръсни обувки

Жените обръщат внимание на чистотата, когато става въпрос за мъжки обувки. Но същото важи и за техните. Не са нужни дълги обяснения защо трябва да се стараете обувките ви да са чисти и лъснати. Ако решите да си купите бели кецове, приемете, че ще се цапат по-лесно и по-бързо и ще се налага да ги перете след няколко обувания.

Статията е на вестник "Труд"

Не е добре да изпробвате колко водоустойчив е гримът ви.
Не е добре да изпробвате колко водоустойчив е гримът ви.
Внимавайте кого с кого събирате.
Внимавайте кого с кого събирате.
Ако сте сочни, това се вижда и без надписи, които да го оповестяват.
Ако сте сочни, това се вижда и без надписи, които да го оповестяват.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене