Китайските клечки вредни за здравето

Лекарите предупреждават, че клечките за китайска храна съвсем не са безопасни. Оказва се, че използването им може да доведе до сериозни заболявания.

Според докторите честото използване на китайски клечки увеличава риска от развитие на астма и други заболявания на дихателните пътища. Причината е, че при производството им се използва сяра, водород и парафин. При контакт с влага те стават по-концентрирани и биха могли да предизвикат пристъп на астма.

По данни на проучването 80% от клечките са необезопасени. Освен това, еколозите също са възмутени - тъй като за изработването на китайските прибори за хранене ежегодно се отсичат 25 млн. дървета.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мама Праска роди бебе, прасето Пепа става кака на Ийви
Никола Рахнев: Щом аз мога да успея, всеки може. Засадихме 5 милиона дървета! (подкаст)
Ергенът Алек чака бебе
Люис Хамилтън: По-експресивен съм, накараха ме да се обличам по-скромно, да не залагам на ярки тоалети

Напишете дума/думи за търсене