Чаена мания

Свеж тен, идеална фигура, блестяща коса, леки движения и искряща усмивка - това са петте ползи, които ни гарантира чаят.

От векове чаят е признат като напитка за красота, здраве и дълголетие. Той е един от основните източници на антиоксиданти, съдържа естествен комплекс от витамини и микроелементи, които укрепват имунитета и се борят срещу стреса и депресията.

Ако пиете пет чаши чай дневно, ще си осигурите 15% от дневната норма за фолиева киселина, която активно участва в процеса на обмяна на веществата, повече от 20% калций (необходим за зъбите и костите), 35% витамин В2 (помага за поддържане формата на кожата и косата).

Освен това, американски психолози са установили, че горещият чай стимулира позитивните емоции и помага за проява на емоционална топлина. С други думи, чаят може да настрои човек на положителна и доброжелателна вълна. С това се обясняват удивителните способности на аромата му. Уханието на чай може да определя посоката на настроението ни, като създава позитивен емоционален фон.

В това отношение особено ценни са билковите и плодови чайове - те са силно ароматни и създават нови, неочаквани съчетания и възприятия.

Съвсем наскоро учените откриха още едно полезно качество на зеления чай - позитивно действие върху здравето на очите и зрението. Консумацията на зелен чай защитава очите от много болести, включително и глаукома. Зеленият чай действа превантивно и срещу рак, диабет, хипертония, нормализира теглото и дори лекува хипертония.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене