One Dance Week се мести в Пловдив

17 спектакъла от 7 държави ще бъдат представени в рамките на седмото издание на One Dance Week. За първи път танцовият фестивал ще се проведе в Пловдив и ще бъде от 28 август до 6 септември. Досега той се организираше в София, пише "24 часа". Откриването ще бъде направено с Gateway на

танцовата компания

на Джаки Чан -

Dragon KungFu

Трупата ще представи своите умения и на следващия ден, като участията им ще бъдат в Дома културата “Борис Христов”. Артисти от Китай, Корея, Испания, Италия, Щвейцария, САЩ и България ще демонстрират уменията си и новостите в танцовото изкуство. На 30 август на сцената на Драматичен театър – Пловдив, ще бъде показан проектът “6 градуса” на корейския хореограф Хо Йон Ким. На същата дата, но в Дома на културата ще бъде поставен спектакълът на швейцарския хореограф Жил Жобен и немския визуален артист Джулиус фон Бисмарк “Квант,или Одаза молекулярната физика”.

Приказка за деца,

разказвана на фона

на японска градина,

е шоуто на италианската формация “Тро”. Различен прочит на “Алиса в Страната на чудесата”, озаглавен “Повтаряй след мен”, на испанците “Делверес” и “Голота” на танцьорите Sindra Bell от Ню Йорк са участниците, които ще закрият фестивала на 6 септември. Най-голямо присъствие, естествено,ще имат българските участници. Сред тях са сдружение “По действителен случай” и техният пърформанс “Идентичност”, Красен Кръстев, Мартин Пенев и Станислав Генадиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене