3 храни, които са забранени по света

Дъвките забранени в Сингапур

Сингапур е единственото място в света, където са забранени дъвките. Още през 1992 година влиза забраната за внос и продажба на дъвки, с цел да се изкорени проблема при хората, залепящи дъвки по столове, маси, асансьори и на други обществени места. Една от основните причини за забраната е прекъсването на системата на метрото в Сингапур, заради залепена дъвка на вратите, предизвикала огромни закъснения.

Кетчупа - забранен във Франция

В усилията си да насърчи здравословното хранене и да защити традиционната кухня, френското правителство забрани да се продава американската доматена подправка в училища, колежи и кафенета в цялата страна. Единствената храна, която позволява използването на кетчуп са пържените картофи. В резултат на това, студентите вече не могат да използват кетчуп на традиционни ястия като телешко задушено (което, чудно, всъщност правят).

В Бийч Гроув е незаконно да се яде диня в паркове

„Само в Бийч Гроув", бяха думите на един недоверчив жител, когато каза за наредбата. Забраната влезе в сила, защото динените кори пробивали торбите за боклук в парка и ставала лепкава каша. Докато градските власти не могли да намерят заповедта в книгите, членове на управителния съвет потвърдиха, че забраната е била на мястото си в продължение на години. Полицейския детектив Робърт Меркюри заяви, че доколкото му е известно, наредбата никога не е била наложена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене