Хубавички с лунички (галерия)

Портрет от украинската фотографка Анна Гусарова

 

В края на слънчевите месеци доста жени се притесняват от появата на малките, кафяви петънца по лицето, с чаровното наименование лунички. Звездите на световната сцена дават точно обратния пример, като те не само не крият, а дори се гордеят с многобройните си лунички. Както и самата Пипи Дългото чорапче изтъква, че не страда от луничките си, а дори би искала да са още повече.

Пипи Дългото чорапче
Пипи Дългото чорапче

Колумбийската музикална сензация Шакира също смело демонстрира луничките си. Тя почти никога не ползва коректор за тях, защото ги намира за много симпатични. Певицата признава, че в повечето си клипове и фотосесии се гримира съвсем сама и държи на естествена визия. Това личи явно и във видеото към най-големият хит La tortura, в който на преден план е лицето , изпъстрено с лунички и почти без никакъв макиаж. Визия, която явно се харесва, както на футболиста Жерар Пике, така и на многобройните фенове. Благодарение тях чаровната колумбийка измести Риана като най-харесвана звезда във фейсбук. Певицата събра над 100  милиона харесвания на своя профил.

Шакира
Шакира

И друга звезда на съвременната музика - нигерийката Шаде, харесва своите лунички. Певицата, която е плод на любовта между нигериец и англичанка, е наистина интересна смесица от африканска екзотика и европейска сдържаност. Почти няма неин видеоклип, в който луничките да не изпъкват силно върху красивото лице, въпреки мургавата кожа. Изпълнителката на Paradise държи много на това, защото така се чувствала най-много себе си. Стилната визия я прави истинска модна икона и вдъхновение за дизайнери от ранга на Жан-Пол Готие.


Трудно е да си представим известния топмодел Кейт Мос без многобройните лунички, които са се превърнали в нейна запазена марка.

Кейт Мос
Кейт Мос

Често в рекламните сесии с нейно участие именно луничките играят водеща роля и подсилват ефекта от котешките очи и скули. Характерната визия помага на вече 40-годишната англичанка да остане в десетката на най-скъпоплатените топмодели. Кейт, която е майка на две деца, успява да изглежда почти като тийнейджърка с по момчешки слабата си фигура и лице, неподвластно на времето. Немалък дял за младежката визия имат именно луничките , които са символ на момичешки чар и невинност. Неслучайно тя е сред любимите модели на топфотографа Питър Линдберг, който набляга във фотографиите си именно на лицата, обсипани с лунички, които са истински "деликатес" за майстора на обектива. Надя Ауерман, Хелена Кристенсен, Естер Канядас и "дивата орхидея" Каре Отис са другите красавици с лунички, които той обожава да снима.

Жизел Бюндхен
Жизел Бюндхен

Най-богатата манекенка в света, чието лично състояние наближава половин милиард долара - Жизел Бюндхен, също е голям фен на луничките. Бразилската прелест с германски корени твърди, че единственото нещо, което харесва в лицето си, са... луничките. Жизел одобрява и фигурата си, но най-големият чар били точно тези ненавиждани от много дами петънца. Бившата изгора на Леонардо ди Каприо признава също, че не ползва слънцезащитни кремове, но се излага на слънчеви лъчи само преди 10 ч, когато те не са много силни.


Легендарната австралийска красавица Ел Макферсън, която продължава да се кичи с прозвището Тялото, също носи с гордост слънчевите точици на лицето си. Ел признава, че обича с часове да се излежава на плажа, въпреки че кожата е изключително чувствителна и цялото тяло е обсипано с лунички. Това не я притеснява, защото мъжете все още намират 50-годишната бивша кралица на подиумите за много привлекателна. Нейната тайна е в пиенето на няколко литра вода на ден, както и в редовните фитнес тренировки.


Скандалната актриса Линдзи Лоън със сигурност е най-подходяща за ролята на порасналата Пипи Дългото чорапче. По тялото на някогашното дете чудо на Холивуд няма нито 1 кв. сантиметър, който да не е плътно обсипан с лунички. Това става ясно и от многобройните откровени фотосесии на палавницата, която смело демонстрира пищни форми. С чара си на пораснала Лолита Линдзи успя да омае някои от най-желаните ергени в Холивуд като Колин Фарел, Зак Ефрон и Хийт Леджър, а след тях се отдаде и на женски ласки...

Явор Бахаров
Явор Бахаров

Върху мъжкото лице луничките също могат да бъдат много чаровни. Доказателство за това е родният актьор Явор Бахаров. Неговото по младежки привлекателно лице с безброй лунички има немалък дял за голямата му популярност. Един от най-актуалните ни млади актьори е подходящ както за ролята на романтичния Ромео, така и за син на гангстер.

Материалът е на СВЕТЛА ЙОРДАНОВА, вестник "Труд"

Луси Лиу
Луси Лиу
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене