Дребни неприятности

Разширените пори са проблем, който е особено актуален в топлото време изисква незабавно решение.

Най-застрашени са жените със смесена и мазна кожа на лицето. Неприятна подробност е, че разширените при не само изглеждат неестетично, но и създават условия за размножаване на бактерии и замърсяване. Колкото по-дълбоки са порите, толкова по-навътре могат да проникнат замърсяванията.

Проблемните участъци обикновено са Т-зоната, носът, челото, зоната под брадичката. За съжаление типът кожа е генетично зададен и няма как да го променим. Обаче проблемът има решение - с правилни грижи може да се постигне и съхрани за дълго здравословен вид на лицето.

Порите са каналчета, които извеждат мазнината на повърхността на кожата. Колкото по-интензивно се изработват мазнини от организма, толкова порите са по-широки. Има няколко причини за замърсяване на порите: нарушение в работата на ендокринната жлеза, хормонален дисбаланс, стрес, прием на медикаменти, слаба имунна система, прекомерно използване на декоративна козметика.
Предлагаме ви няколко ефективни метода за справяне с проблема:

Пилинг
Тази процедура почиства лицето и свива порите - пилънгът може да е химически, гликолиев, ензимен, микродермобразия (шлифоване на кожата с микрокристали). Бъдете особено внимателни с използването на скраб за лице - той е полезен за нормалната кожа, но ако имате разширени пори, по-грубите частици могат да ги травмират допълнително. Ако все пак държите на скраба, използвайте такъв, който е предназначен за мазна кожа.

Проверени средства:

- Козметична глина - отлично абсорбира замърсяванията и мазнината, свива порите, тонизира, има антибактериално действие.
- Лимон - срещу черни точки. Смесете лимонов сок с вода и редовно нанасяйте на лицето.
- Яйчен белтък с няколко капки лиммонов сок - нанася се на лицето за 15 минути, след което се измива с хладка вода. Почиства и стяга кожата.
- Розова вода - нормализира работата на мастните жлези, свива порите, премахва възпаленията. Почиствайте лицето с розова вода сутрин и вечер (след сваляне на грима).
- След като почистите лицето си, измийте го с хладка вода или го обтрийте с кубче лед - за свиване на порите. Ледът може да приготвите, като замразите отвара евкалипт, мента или зелен чай.

Криотерапия

Порите обикновено се разширяват през лятото, а през зимата хладният въздух ги свива. Криотерапията е „лечение със студ" - по този начин се активизират процесите на обмяна, което влияе благотворно както на здравето, така и на външния вид на кожата. Криотерапията е ефективна и срещу акне и изсветлява кожата при завишена пигментация.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене