Burning Man - един приказен свят

Burning Man или „Горящ Човек" е ежегодно международно събитие, което се провежда между август и септември от 1986 г. насам. Името на фестивала идва от ритуалното изгаряне на дървена човешка кукла в последния ден на събитието. Фестивала е с формата на полукръг и се провежда в пустинята Black Rock в Невада и трае една седмица. Организацията на The Burning Man създава инфраструктурата на Black Rock City (временният град, който се създава), където участниците посвещават духа на общността, изкуството, себеизразяването и самостоятелността. Тази година фестивала събра 66 000 участници.

Burning Man включва всевъзможни видове изкуство: от огромни постройки до малки предмети насред пустинята. Много от творбите имат скрит, дълбок смисъл, който отразява нашата действителност, търси отговори и проблеми, гледат към бъдещето или изразяват отношение. По подобие на самата скулптура символизираща фестивала, част от изложените творби се изгарят. През нощта Burning Man се превръща в един купонджийски град. Голяма част от музиката е електронна, но присъстват и други стилове като рап, ска, пънк, поп, рага, рок и други.

Тъй като фестивалът е анти-комерсиален, на него се продават много малко необходими или дребни неща, като кафе или лед например. Поради тази причина, алкохолът който се предлага е абсолютно безплатен. Цялата атмосфера на фестивала е на взаимопомощ.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене