Burning Man - един приказен свят

Burning Man или „Горящ Човек" е ежегодно международно събитие, което се провежда между август и септември от 1986 г. насам. Името на фестивала идва от ритуалното изгаряне на дървена човешка кукла в последния ден на събитието. Фестивала е с формата на полукръг и се провежда в пустинята Black Rock в Невада и трае една седмица. Организацията на The Burning Man създава инфраструктурата на Black Rock City (временният град, който се създава), където участниците посвещават духа на общността, изкуството, себеизразяването и самостоятелността. Тази година фестивала събра 66 000 участници.

Burning Man включва всевъзможни видове изкуство: от огромни постройки до малки предмети насред пустинята. Много от творбите имат скрит, дълбок смисъл, който отразява нашата действителност, търси отговори и проблеми, гледат към бъдещето или изразяват отношение. По подобие на самата скулптура символизираща фестивала, част от изложените творби се изгарят. През нощта Burning Man се превръща в един купонджийски град. Голяма част от музиката е електронна, но присъстват и други стилове като рап, ска, пънк, поп, рага, рок и други.

Тъй като фестивалът е анти-комерсиален, на него се продават много малко необходими или дребни неща, като кафе или лед например. Поради тази причина, алкохолът който се предлага е абсолютно безплатен. Цялата атмосфера на фестивала е на взаимопомощ.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене