Must-have покупки за пролетта

Пролетта категорично е тук и се нуждаем спешно от шопинг. Кои са must-have продуктите за този сезон?

Слънчеви очила

Слънцето свети все по-ярко, което означава, че трябва да се погрижим не само за кожата, а и за очите си. Купувайте слънчеви очила само от специализираните магазини, защото нискокачествените не само че не са ефективни, но могат и да увредят очите ви. На етикета трябва да присъства надпис UV 400 или 100% UV protection. Най-добре е стъклата да са сиви или кафяви. Имайте предвид, че цветните стъкла могат да въздействат негативно на нервната система. Този сезон рамките са ярки, цветни, с рисунки - смели и оригинални. Актуални са както ретро моделите, така и футуристичните форми.

Чанта

През настъпващия сезон има няколко основни тенденции:
Перфорирана кожа - в колекциите на Prada, Jimmy Choo, Burberry и Bottega Veneta.
Ярки цветове - лимонено, синьо, зелено, лилаво, неонови нюанси.
Металик - с метални катарами, капси и т.н.
Екзотика - с анималистични принтове, например на крокодили, змии или леопарди.
Bohemian Chic - в случая това означава съчетание на етно стил с по-традиционни принтове.
Релеф - на почит са детайлите: големи цветя, ресни, плисета...

Обувки

И тук на мода са ярките цветове, принтовете, райето и карето. Актуални гладиаторските сандали и обувките на нисък ток.

Автобронзант

Основният компонент на автобронзантите е киселината DHA, която встъпва в реакция с аминикиселините на кожата и така й придава шоколадов оттенък. И понеже всяка кожа е с различен цвят, и полученият нюанс на тен е различен. Хората със светла кожа трябва да избират лосиони за тяло с ефект на постепенен загар. Добре е лосионът да съдържа витамини А и Е, натурални масла и SPF филтри.

Крем с SPF

След дългите зимни месеци кожата е беззащитна пред вредното влияние на слънцето. Затова слънцезащитният фактор е задължителен - той ще ви помогне да избегнете появата на бръчки и пигментни петна. SPF трябва да има не само в крема за лице, а и в пудрата, гела за очи, червилото. Спорете се на дълбоко хидратиращ крем, с лека текстура, матиращи свойства, антиоксиданти и витамини А, С и Е в състава.

Парфюм

Преминете от тежките зимни ухания към леките цветни парфюми с тропически нотки. Известните марки облекчават избора ни, като пускат „олекотени" версии на известните си парфюми. В топлите месеци на мода са плодовите ухания, а за вечерите се спрете на ориенталски аромат или на парфюм с доминиращи дървесни или мускусни нюанси.

Витамини

Една от главните причини за пролетната депресия е авитаминозата. Най-добре е да се сдобиете с необходимите витамини и минерали от натуралните плодове и зеленчуци, вместо да се спирате на варианта със синтетичните хапчета. Яжте много цитрусови плодове, ябълки киви, хапвайте пресни салати, пийте фрешове, за да изгоните мрачните мисли и да се заредите с енергия и красота.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене