Нарисуваните вежди са демоде. Ярките сенки ги изместват тази зима

Дебелата и искряща очна линия е най-доброто модно решение за сезона. Съобразете я според цвета на окото, за да не изглежда погледът болнав.

За да сте с актуален грим през тази зима, помнете едно изречение - очите трябва да говорят. Нито подчертаните вежди, нито обемните мигли са толкова важни, колкото цветовете по клепачите. През зимата на 2014 г. очната линия е много плътна и искряща. Нищо този сезон не може да бъде наречено кичозно. Това обаче важи единствено за погледа.

През седмицата на модата в Париж за най-новите тенденции манекенките се водеха именно по тази линия. “Шанел” показват изчистена визия, в която само сенките се открояват и си отиват с дрехата.

Скулите не са силно подчертани,

нито има молив по веждите. Устните са бледи, а миглите много натурални със съвсем малко спирала. Очната линия е в зелено, синьо, лилаво, жълто.

Във всекидневието, разбира се, не е много подходящо да се ходи с такъв макиаж. Описаната визия е подходяща по-скоро за вечерно излизане. Може да се приложи обаче по-обран вариант за през деня, така че пак да сме гримирани актуално. Точно такова нещо показва Ив Сен Лоран. Заменете цветовете с черно. Изглежда скучно, но с въображението, което е позволено да достига всякакви висоти тази зима, нямате идея какво може да сътворите върху клепачите. Малки точици, силни извивки, линии, стигащи до под веждата - всичко това би седяло много адекватно в момента.

Сенките се сливат с веждите и продължават до основата на носа. Така абсолютно цялата част около окото е оцветена и създава усещане за драматичен вид. Когато гримът е толкова наситен, е много важно да преценявате правилно какви цветове да сложите според очите си. Ако са по-светли, избягвайте много бледите и розови нюанси, защото имат обратен ефект и ще изглеждате болнави и уморени, а погледът ще е блуждаещ. Подходящи за вас са сребристото и бледолилавото. Патешкожълтото също стои много добре на светло око.

Тъмните очи изглеждат добре с почти всичко

Не е добре само да слагате синьо. Ако все пак се спрете на него, нека е в по-светъл цвят. Много актуално за чернооките тази зима е тъмнозеленото.

Когато нанасяте сенките, внимавайте да не се разпилеят надолу. Акцентът трябва да е само върху клепачите и до под веждите. Иначе би изглеждало прекалено. За тези, които не са толкова смели да се гримират по този начин, е добър вариант да сложат много дебела черна очна линия. Преценете добре каква извивка ще ви отива според формата на окото. Ако е по-голямо и отворено, е хубаво крайчетата да са извити нагоре, за да има симетрия. Ако пък е по-малко и дръпнато, просто се водете по линията на клепача и оцветявайте по продължението. В такъв случай не рискувайте да е много плътна, защото ще захлупва още повече погледа ви. Започнете я от средата, за да се открие предната част на окото. Добавете няколко малки камъчета за грим в края на деня. Така лесно ще превърнете всекидневната визия в подходяща за парти.

Не подчертавайте прекалено веждите си. Те затварят окото, а целта тази зима е то да е изразително.
Не подчертавайте прекалено веждите си. Те затварят окото, а целта тази зима е то да е изразително.

В основата на окото пък сложете бели сенки, за да блести още повече погледът.

За тези, които имат достатъчно смелост да експериментират, може би ще е много интересна налагащата се етновизия в грима. За да я постигнете. трябва да ползвате оранжево, червено и кафяво, като си играете с цветовете и правите различни форми по клепача. Този стил отива на хора с много светла и дори бледа кожа със светли вежди.

Ако до този момент нарисуваните вежди бяха суперголям хит и се подчертаваха предимно, за да стоят като рамка на лицето, то тази зима трябва да се постараете да изразите себе си чрез това, което слагате под тях. Някои дизайнери дори стигнаха и по-далеч. “Живанши” сложиха лепенки в искрящи цветове на моделите си. Бяха поставени отстрани на окото, а цветът бе съобразен с дрехата, която носят.

Материалът е на вестник "24 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене