Няколко трика как да останем слаби и след лятото

Носете тесни дрехи. Те ще ви подсказват кога сте в добра форма и дали е добре да ограничите хапването.

Лятото е сезонът, в който се отслабва най-много, дори и да не го целим. Губим апетит заради горещината, а когато хапваме, подбираме леки храни. Така, без да усетим, на финала на сезона сме с 3-4 килограма надолу, имаме кафяв тен и определено харесваме външния си вид. Когато времето се застуди и настъпи есента, изведнъж усещаме как започваме да връщаме килограмите. Това се случва, защото през зимата не се движим толкова много, а когато е студено, ни се хапва повече. Вижте някои малки хитринки, с които да поддържате фината си фигура, когато най-после сте стигнали до нея.

Не яжте десерт. Вместо това след вечеря измийте зъбите с плодова паста за зъби

Старайте се последното ви ядене да е към 8, а не към 5, както е общоприето. Не яжте десерт, а просто си купете една плодова паста за зъби, която да използвате в такива случаи. Измийте зъбите с нея. Тя има натрапчиво сладък вкус и бързо ще ви мине желанието да сложите каквото и да било друго в устата си след това. Няма да е такъв ефектът обаче, ако използвате обикновена. Тя е горчива и ще засили апетита ви към шоколад.

Теглете се периодично

Теглете се веднъж седмично. Така ще държите килограмите под контрол и няма да напълнеете.
Теглете се веднъж седмично. Така ще държите килограмите под контрол и няма да напълнеете.

Колкото и да е странно, за да имате идеална фигура, трябва да се теглите поне веднъж седмично. Правете го, за да знаете кои са вашите килограми и от коя точка не е добре да мърдате. Така ще реагирате бързо и няма да изпуснете момента да погладувате малко, ако е нужно. Някои хора дори нямат кантар у дома. Той не е нужен само на тези, които са генетично предразположени да бъдат много слаби. Ако обаче имате склонност към напълнявате, а не се теглите, защото ви е страх от резултата, е време да промените това.

Носете тесни дрехи

и такива, които ви стават само когато сте в най-идеалните си мерки. Тук важи правилото за кантара. Ако видите, че дънките са ви тесни, значи имате проблем. Много по-добре е да разберете сега, отколкото след 3 месеца, когато вече сте два номера отгоре.

Ако веднъж сте яли тестено по време на деня, не го правете втори път

Ако сутринта сте закусвали с кроасан, то не яжте нищо тестено до края на деня. Същото се отнася за сладкото и месото. Старайте се да ядете само по веднъж от даден тип храна на ден. Ако сте обядвали салата с месо, то вечерта хапнете само салата, към която да има печени картофи или каквото изберете по ваш вкус. Придържайте се към това правило и ще отбележите резултати бързо.

В дните за пречистване е позволено да се пие чай с мед. Той влияе успокояващо на организма и премахва чувството за глад и дразнене в стомаха.
В дните за пречистване е позволено да се пие чай с мед. Той влияе успокояващо на организма и премахва чувството за глад и дразнене в стомаха.

Заменете олиото със зехтин, а пресните филийки с препечени

Както при всяко едно нещо в живота, то и тук с малки стъпки се стига надалеч. Започнете да хапвате препечен хляб, заменете олиото със зехтин и забравете за оцета. Внимавайте обаче да не се вманиачите, защото всяко нещо, което е прекалено, не е хубаво. В никакъв случай не изчислявайте кое колко калории е и колко точно е мазно. Не прекрачвайте границата, защото може да си докарате някое хранително разстройство.

Забравете за правилото “ден, в който ми е позволено всичко”

Обикновено хората си избират този ден да е неделя. В него ядат паста, шоколад, торти и сладолед. Не се измъчвайте по такъв начин. Глупаво е, защото изглежда все едно цяла седмица си се трудил, за да провалиш резултата на финалната права.

Просто запомнете правилото, че на ден ви се полага по едно забранено нещо. Ако за обяд искате спагети, просто си поръчайте спагети, а не ги гледайте с гладен поглед в менюто. След тях до края на деня се хранете със зеленчуци и салати, за да балансирате.

Веднъж месечно правете ден само на вода и ден само на плодове

Всяка втора неделя от месеца изкарвайте само на вода, а всяка четвърта - на плодове. Това помага на организма да се пречисти от токсините и да се обнови. Тялото е като храм и ако държим в него отпадъци, няма да ни се отблагодари по начин, който да ни хареса. Затова се грижете за него. В тези дни е позволено да пиете и чайове с мед.

Планирайте деня си, за да не ядете повече, отколкото е необходимо

Случвало ли ви се е тъкмо да сте вечеряли и някой да ви покани да хапнете навън? Усещането е много неприятно, защото знаете, че когато отидете, ще си поръчате все нещо. Затова планирайте деня отрано и в зависимост от това решете кога и какво да ядете.

Не качеството, а количеството е важно

Много е грешно да се мисли, че само качеството на храната, която ядем, е определящо за това дали ще отслабнем. Истината е, че няма значение. Важно е количеството. Доста хора си купуват пълнозърнести бисквити или черен шоколад. Посещават биомагазини, от които подбират специално храната си, както и купуват сладко за диабетици, за да е без захар. Това е, меко казано, безсмислено и го казвам от личния си опит, с който свалих 16 килограма, хапвайки си напълно нормални храни и дори позволявайки си калорични и забранени неща. Най-важно е какво количество приемате. Разделете всичко наполовина. Ако до този момент сте изяждали по цял шоколад, нека сега е наполовина. Махнете от менюто единствено солетите и чипсовете. Живеете един живот и е твърде грешно да го прекарвате, налагайки си сурови ограничения

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене