Веган до 18 ч + вечеря на корем = сланинките изчезват

Мечтаете си вечер, когато официално обявите края на целодневното препускане от ангажимент на ангажимент, да си хапнете каквото най-много си искате!?
Да, но да се яде късно вечер е вредно! А да се прекалява с храната преди лягане е направо пагубно!


Всъщност вече не е така. Или поне според диетолога Марк Битман, който ви гарантира, че с няколко хватки в менюто не само няма да напълнявате, а ще отслабвате въпреки обилните вечери.

Как? Като започнете да се храните като веган до 18 ч.

Ако ядете само зеленчуци до вечеря, след края на работния ден можете да си позволите да си хапнете каквото си пожелаете. Пържола, сандвич, шоколадов мус - няма значение, стига да не прекалявате.

 

Как се става веган

За да станете веган, трябва да се откажете от месото и животинските продукти. Не завинаги - поне до 18 ч вечерта.

Започнете да ядете плодове, зеленчуци и зърна. Ако трябва, хранете се по-често - дори на всеки час. И си мислете за вечерта - пържола, сандвич, паста или каквото ви иска душата. Не забравяйте - сланинките пак няма да имат шанс.

Ако ви е много трудно да се откажете от всички животински продукти, на първо време можете да махнете месото и яйцата от яденето през деня. Така на обяд може без проблем да си хапвате традиционната шопска салата. Ако обаче искате видим ефект - яжте само зеленчуци до края на работния ден.

Марк Битман (63 г.) твърди, че схемата за хранене "Веган до 18 ч" му е помогнала да свали 15% от теглото си и го е спасила от една от най-сериозните болести днес - диабета.

"Това не е точно диета, а режим, който трябва да стане начин на живот на много хора. Схемата на хранене е гъвкава и полувегетарианска, т.е. не е много строга и непосилна", твърди Битман. Според него диетата е компромис за всеки човек, който иска да бъде здрав, но не може да се откаже от животинската храна, която е наситена с мазнини.
Диетологът "открива" режима преди 7 г., когато е в преддиабетно състояние. Лекарите му препоръчват да органичи месото, но той не могъл да се откаже напълно от него. Тогава прави компромис - става веган за половината ден. Така за един месец сваля 6 килограма, а после още 11 килограма.

Един от най-големите плюсове на режима е, че се яде. И то (почти) всичко. Но хватката е все пак да внимавате с комбинациите. Как да комбинирате зеленчуци за обяд? По-добре с месо, отколкото с паста, за вечеря.

 Традициите не са това, което са

Да си веган е модерно. Даже много модерно! Половин Холивуд сигурно сега се пишат за вегани. Но не са точно такива.

Неотразимата Гуинет Полтроу например, която по принцип не яде животински храни, има специална диета, в която е включена риба (виж карето). Така че балансът между веганството и бонус вечерята е въпрос на гледна точка.

 

Тайното меню на Гуинет Полтроу

7,00 - чаша вода със сок от лимон
     8,00 - чаша билков чай
    10,00 - коктейл от малини, мляко и ориз
    11,30 - чаша кокосово мляко
    13,30 - супа със зеленчуци
    16,00 - шепа бадеми
    18,00 - риба на пара, газирана вода
    23,00 - 3 супени лъжици зехтин

Материалът е на вестник "Труд"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене