10 неща, които да спрете да носите незабавно

1. Тясна мъжка тениска, оформяща гърдите и плочките, с много дълбоко V-образно деколте, от което излизат наболи косми, а може и да са с прилична до впечатляваща дължина. Отгоре се комбинира задължително с тясно кадифено сако, вталено около кръста, или пък с такова, което е в по-нестандартен цвят, за да бие на око и да сте като светофар, пише "24 часа".

В този си вид някои мъже стоят пред огледалото, обливат се от горе до долу в парфюм преди дискотека и си намигат закачаливо, мислейки си наум колко са секси.

Но това е едно от 10-те неща, с които всеки мъж трябва да се сбогува, ако не иска да изглежда комично.

Ето кои дрехи от гардероба е препоръчително да спре да носи на мига.

2. Дълбоки дънки с

много стегнат колан

Дълбоките мъжки дънки, гарнирани с много затегнат колан около кръста, спряха да се носят още преди около 10 години. Ако случайно вие все още продължавате да го правите, то недейте.

Повечето мъже, които залагат на такъв тип панталони, имат коремче и може би искат да го прикрият. Това не е начинът, защото с дълбокия панталон се набива още повече на очи. Изберете по-съвременен вариант дънки, които да са по краката, за да привличат вниманието към тях. Отгоре комбинирайте с по-широка риза. Облечени така, ще свалите оптически поне 5 килограма.

3. Пластмасови очила

тип “Матрицата”

Може би в момента се питате кой ли все още носи подобен аксесоар. Колкото и страшен да е отговорът на този въпрос, то доста хора го правят. Има лица, на които наистина не отиват друг тип очила освен тесните. Ако обаче нямате належаща нужда да ходите с тях, то на мига ги изхвърлете или поне скрийте, така че никога повече да не се сещате за тях. Препоръчително е, за да не приличате на Нео, излязъл току-що от снимките на “Матрицата”. Ако сте жена - тесните очила не са никак женствени, а и правят чертите на лицето много остри. Мъжете пък изглеждат твърде възрастни и строги с тях.

4. Космат

мъжки

кожух

През последните няколко години става все по-актуално метросексуалните мъже да носят дълги до земята кожуси. Не е ясно точно какъв ефект се цели, но може би трябва да е смесица от мутра и модна икона.

Всъщност гледката е много забавна, особено ако под животното, което са навлекли, се разкриват множество безсмислени татуировки по гърдите.

Да влизате с кожух в дискотеката, не е изобщо мъжкарско, а и където и да е.

5. Много остри

обувки и

миниатюрен

женски ток

Да, става въпрос за същите мъжки остри сватбарски обувки. Предната им част е толкова издължена и повдигната, че може спокойно да орете и копаете с нея. А ако номерът, който носите, е голям, то положението става още по-плачевно. Не е ясно обувки ли носите, или сте стъпили в лодка.

Има много дами, които ходят с обувки на миниатюрен и почти незабележим ток. По-известни са като “кити хийлс” (от англ. - котешки токчета). Общо взето, дължината му е колкото капачката на самия ток. Според проучване мъжете смятат този тип дамски обувки за отблъскващи. Така че или носете поне средно високи обувки, или изберете равни.

6. Момичета с

рапърски шапки

Внезапно стана много актуално всички почитателки на попфолк музиката да се носят в гангстерски стил. Слагат на главите си рапърски шапки, показват странни знаци с ръце и също толкова внезапно ги е осенила идеята да ходят на черни партита. Това никак не се връзва с хиалурона в устните и екстеншъните в косата.

Но за да имат стил и да са разпознаваеми, момичетата може да направят едно - да следват определена линия. Не е нужно тази седмица да се опитвате да сте Виктория Бекъм, а на следващата да сте вече женски вариант на Лил Уейн. Хубаво е една жена да може да се преобразява, но не и когато толкова явно си личи, че е поза.

7. Лятната рокля с

дебел чорапогащник

По повод това модно хрумване във фейсбук се появиха много подигравателни статуси, гласящи: “Момичета, идва зима. Можете спокойно да носите лятната рокля със зимен чорапогащник”.

Девойките, които комбинират прозрачната бяла копринена рокля с черен дебел чорапогащник не са никак малко. Черешката на тортата е, когато към цялостната визия се добавят и дълги кожени ботуши. Така когато си свалят якето в клуба, отдолу остават по тънка рокля с гол гръб и много груб вълнен чорапогащник. За да не станете за смях, има няколко начина, по които да поправите модния си гаф. Ако имате желание да сте облечени в такава рокля, то поне се старайте да не е в светъл цвят и в никакъв случай бяла. Под нея сложете прозрачен чорапогащник, който да е с по-голяма плътност. Докато стигнете до дискотеката, може да бъдете с ботуши, колкото да не замръзнете. В чантата си носете отворени токчета, с които да се преобуете. Комбинирайте със сако в контрастиращ цвят.

8. Дънки тип

“цигара” и клинове

Едва ли има по-отблъскващо нещо на света от мъж с впити дънки. Най-жестоката комбинация с това модно недоразумение е вълненото шалче, вързано на моряшки възел, имитация на световна марка, както и остър лачен чепик. Ако претендирате, че имате стил и изглеждате като истински мъже, то веднага изхвърлете тези аксесоари. С тях ще вървите единствено в чалготеката в събота вечер.

Що се отнася до фитнес посещенията и облеклото през зимата за залата, то е добре да се замислите как точно изглеждате в къси панталонки със спортен клин под тях. Животът би бил много по-лесен, ако просто си купите нормално долнище на анцуг.

9. Гети на краката

Гетите са много практичен аксесоар, който, да си признаем, топли доста. Тях не е нужно да изхвърляте, камо ли пък незабавно. Просто ги сложете на ръцете си.

Вече е актуално да се носят там, комбинирани с пухкав елек. Спуснете ги по-надолу, така че да стигат до над пръстите на дланите. По този начин ще превърнете нещо, което изглежда демоде, в шик аксесоар.

10. Широки

тениски

Благодарение на така наречения уличен стил някои момичета започнаха да ходят с размъкнати тениски с надписи, които са далеч от размера им. Не го правете, особено ако имате по-голям бюст или сте по-пълничка. Тази дреха прави тялото много безформено и не показва никаква женственост. Единственото ѝ предназначение е да лежите сама с нея в леглото в неделя следобед, но не и да се показвате пред хора в този вид.

Тениските, които не са в точния размер, не стоят добре нито на жени, нито на мъже.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене