Да събудим красотата

Отморяващ гърба масаж с масажна свещ.

Затваряте очи, вдишвате уханията и се оставяте на нечии вещи ръце, които не само че ще ви накарат да се чувствате добре, но ще успеят да "събудят" красотата ви. Настроението ви ще се подобри, а кожата ви ще засияе.
Ароматерапията не е новост в България, но сега у нас

започват да навлизат нови техники

за нейното прилагане и нови продукти, които носят по-добри резултати. Срещнахме се с Венета Христова, която е част от бюти индустрията повече от 20 години, дистрибутор е на професионална козметика, обучава професионалисти от салони за красота и редовно организира семинари за представяне на иновациите в бранша у нас. Преди дни Венета е била на международна среща за представяне за нова линия продукти и нови масажни техники.

"Много хора свързват ароматерапията със силни аромати, които могат и да алергизират. В новите продукти, които въвежда утвърдена френска марка, се залага на 100% чисти и концентрирани есенциални масла. При процедурата се търси комплексно въздействие. Терапията включва както работа върху лицето със специални масажни движения по енергийните меридиани на лицето, така и масаж на гърба и скалпа. Така се въздейства на цялото тяло и на ума, а масажът на скалпа се отразява благотворно и е превенция на косопада. Помага и срещу мигрената. Депресията, която се появява след края на лятото, също изчезва", обяснява Венета. Тя обаче подчертава, че за да има успех процедурата

важно е лицето да бъде добре почистено

"Няма антибръчки въздействие и регенерация без ексфолиация", продължава тя. Затова и първата стъпка при ароматерапията е почистването на лицето. Гримът се сваля с помощта на демакиант, който не е мазен, за да не се разградят лепилата при дамите, които имат удължители на миглите, и за да не се натрупват течности в околоочния контур. След това, ако кожата е суха, се нанася тоалетно мляко. При мазната кожа се използва полиращ гел, който перфектно почиства порите.
Когато кожата е почистена, се нанася подходящ тоник.

Терапията продължава с нанасяне на есенциални масла на дланите на козметика, който ги доближава до лицето на клиента, за да може той да вдиша дълбоко. Следва енергийнният масаж, който се казва "Събуждане на красотата". Той освобождава стреса и носи моментален лифтинг ефект. Част от клиентите дори споделят, че след него започват да виждат света по-цветен.

Интересното е, че ексфолиацията идва след масажа. Това е така, защото при масажа се освобождават токсини, особено ако кожата е мазна. Ексфолиантът ги премахва, за да може след това серумът, който се нанася, да бъде приет по-добре. Серумът се избира според типа кожа. Има за мазна, суха, чувствителна кожа и с анти ейдж ефект. Накрая се нанася и подходящият за клиента крем. Ако той разполага с повече време, може да опита и по-дългия вариант на процедурата, който включва и отпускащ гърба масаж с масажна свещ. Цената на терапията в зависимост от продължителността е от 40 до 110 лв.

 Материалът е на вестник "Труд"

Терапиите, които се предлагат в козметичните салони в по-големите градове в България са три вида - “Арома Експрес” с продължителност 30 минути, “Арома Люмиер” - 60 минути, и “Арома Абсолю” - 90 минути.
Терапиите, които се предлагат в козметичните салони в по-големите градове в България са три вида - “Арома Експрес” с продължителност 30 минути, “Арома Люмиер” - 60 минути, и “Арома Абсолю” - 90 минути.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене