Сексът с повече от 20 жени намалява риска от рак на простатата

<span class="srcRef">Източник: <a href="http://www.shutterstock.com/" target="_blank" rel="nofollow">Shutterstock.com</a></span>

Сексът с повече жени може да предпази мъжете от рак на простатата, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от канадско изследване, публикувано в сп. "Cancer Epidemiology".

За целите му 3208 представители на силния пол са отговаряли на въпроси за начина им на живот и сексуалните им завоевания. Изследователите от университета на Монреал са установили, че за мачовците с повече партньорки рискът от развитието на злокачественото заболяване намалява, като за тези с над 20 "бройки" той е с 28 процента по-малък. В сравнение с мъжете с една партньорка опасността за "женкарите" от агресивна форма на заболяването също е по-малка - с 19 процента.

Авторите на проучването обаче отбелязват, че същото не важи за хомосексуалните полови актове. В действителност за мъжете с над 20 сексуални партньори опасността от рак на простата се увеличава двойно.

Двойно по-висок в сравнение със сексуално по-опитните мъже е и рискът от диагностициране с рак на простатата за девствените представители на силния пол.

Според специалистите едно от възможните обяснения е, че по-големият брой семеизпразвания в резултат на хетеросексуални полови контакти намалява концентрацията на предизвикващи рак вещества в простатната течност - съставна част на семенната течност.

Възрастта на първия сексуален акт и броят на прекараните предавани по полов път болести не оказват влияние върху риска от рак на простатата, отбелязват още изследователите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте коя е новата изгора на Благо Джизъса (Снимки)
Галена: Доживях да се видя булка (Снимки)
Актьорът Джони Деп става на 60 години
Дженифър Анистън показа белите си коси и не се притеснява от тях
Том Холанд си взима година почивка от Холивуд, последната му роля го „разбила“

Напишете дума/думи за търсене