Кубрат спи при Кубрат в Берлин, обяви времето на Кличко за отминало

Кубрат Пулев обяви, че не се интересува от парите в мача срещу Кличко, а иска единствено да победи в двубоя и да спечели титлите в свръхтежка категория.

Нямам нужда от милиони. За какво са ми? Какво да правя с тях? Те не могат да ме направят щастлив! За мен спортът не е бизнес, а съдържание на живота, мечта, мания.

Това казва Кубрат Пулев в обширен материал на немската агенция ДПА, посветен на съботния мач срещу Владимир Кличко. Непобеденият в 20 двубоя българин излиза в Хамбург срещу украинеца в опит да му отнеме 4-те пояса за световни титли в свръхтежка категория на професионалния бокс.

ДПА припомня, че според договорката независимо от резултата в битката на ринга Кобрата ще спечели 1,4 млн. долара, а Кличко, чийто актив е 62 победи в 65 мача, ще прибере 5,7 млн.

Агенцията изтъква примери, че луксът наистина не е от особено значение за българина с условията, при които той се готви в Берлин. Пулев спи в немската столица в хотел, който е само 3 звезди. Собственост е на българин. Той по странно стечение на обстоятелствата е адаш на боксьора.

Откакто Кобрата спи при него, Кубрат Панев се е превърнал в голям фен на бокса. Сега върху фасадата на хотела му е разпънат дълъг няколко метра постер на Пулев. “Станахме приятели”, казва спортистът.

Мястото, където Кобрата води подготовка, също не може да се нарече луксозно. Това е бивша спортна зала на училище. “Важното е, че е достатъчно широко. Тук има всичко необходимо”, казва Пулев. В залата иначе се помещава клубът “Бокс вместо насилие”.

Че Кубрат не се интересува главно от парите, пред ДПА потвърждава и неговият промоутър Кале Зауерланд.

“За Пулев не е от значение колко ще спечели. Той е честен и директен човек. Казва винаги това, което мисли”, споделя германецът. Преди мача срещу Кличко Пулев акцентира върху възрастовата разлика между двамата.

“Той е с 5 г. по-стар от мен. Бъдещето принадлежи на мен, неговото време е отминало”, отсича 33-годишният българин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене