Порът – новият любимец на Холивуд

До неотдавна беше обичайна гледка Парис Хилтън или Бритни Спиърс да се разхождат с кученца от породата чихуахуа, надничащи от дизайнерските им чанти. В последно време обаче този "жив моден аксесоар" отстъпва мястото си на друг космат любимец - симпатичния пор.

Вдъхновени от знаменити собственички на порове като Парис Хилтън и Мадона, обикновените британки също заменят до скоро любимите си кученца с пухкавите създания.

Магазините за домашни любимци във Великобритания отчитат "бум" в продажбите на порове. Над 60 процента от купувачите са жени, предимно на възраст между 35 и 44 години. Най-често любителите на порове отглеждат по две животни, но е известен случаят на ентусиаст, собственик на 160 пора.

"През годините поровете имаха лоша слава на миризливци. В действителност те са чисти, интелигентни и атрактивни животни. Порът е отличен компаньон, тъй като лесно се адаптира към най-различни условия", обяснява собственик на магазин за домашни любимци.

Той допълва, че поровете спят по 20 часа в денонощие и издържат без храна дълго време. Това ги прави по-подходящи домашни любимци от кучетата и котките за заети стопани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене