Кройф: Стоичков дойде беден в Барселона, не познаваше парите

Легендарният холандски треньор Йохан Кройф разкри любопитни подробности около заплатите в Барселона по време на неговия „Дрийм Тийм”. Част от отбора тогава бе и Христо Стоичков. Холандецът разкри пред испанска телевизия, че той е посъветвал Камата каква заплата да иска от шефовете на клуба при пристигането си.

„Христо идваше от Източна Европа. Хората там бяха бедни, не познаваха парите. Казах му какво трябва да иска и че ако има проблеми, просто да каже, че аз съм го посъветвал", разкри Кройф.

"Аз бях шефът в съблекалнята. А в съблекалнята се знае всичко. Знае се също така кой колко взима. Не може номер 10 да печели повече от номер 1. Все пак съм човек, който малко или много знае кой колко струва. Аз отговарях за заплатите в отбора. Винаги, през целия си живот, е било така", допълни холандецът.

"На Гуардиола, който сега е най-големият треньор от това поколение на "Дрийм тийма", му казах, че трябва да взима повече пари, имаше договор за четири години. Не искаха да му увеличат заплатата. Казах му: "Добре, взимай тези пари две години и след това им кажи, че ще си тръгнеш, ако не смятат, че струваш повече", каза още Кройф.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене