Мис Атлетика Гала Чалъкова: Имам страхотно дупе

Гала отнесе конкурентките си

18-годишната Гала Чалъкова е първата Мис Атлетика. Тя спечели допитването на сайта bGathletic, като изпревари с огромна преднина Ивет Лалова. Състезателката на "Орловец 93" все още участва в надпреварите при девойките старша възраст. През тази година тя взе бронзови медали на 200 и 400 м на републиканското първенство в зала. Завърши трета на коронната си дисциплина 400 м на открито, пише "България днес".

- Гала, как се чувствате няколко дни след като взехте приза "Мис Атлетика"?
- Много съм доволна и благодарна, че са гласували за мен от родния ми град Габрово и от цяла България. И съм горда. Все пак другите претендентки - Ивет Лалова е втора, Ралица Ламбова, която е Мис НСА, е трета. Щастлива съм, че хората са гласували за мен.
- Вие победихте с голяма преднина пред Ивет - над 4000 гласа. Очаквахте ли го?
- Не, беше напълно неочаквано за мен. Явно съм се харесала на доста хора от моя град и това е довело до победата.
- Когато се чуе Мис, обикновено си представяме момичета, които са доста суетни и прекарват часове пред огледалото. Вие колко време отделяте за външния си?
- Суетна е силна дума за мен. Не прекалявам. Оправям се в рамките на нормалното.
- Коя част от тялото си харесвате най-много?
- Може би дупето и краката. Там работя най-много, което е нормално за атлетка.
- Кой е най-красивият български спортист?
- Възхищавам се на Ивет Лалова. Не съм очаквала точно аз да я победя. За мен тя е най-красивата българска спортистка.
- А сред мъжете има ли някой, който да ви е направил впечатление?
- Да, има красиви лекоатлети, които могат да се похвалят с чар, тяло. Смятам, че атлетите сме най-красивите и добри спортисти. Иначе Григор Димитров и Димитър Бербатов също може да попаднат в тази категория.
- Имате ли приятел и как прие той участието ви в конкурса?
- Да, имам човек до себе си вече повече от 2 години. Много се радваше за мен и през цялото време ме подкрепяше.
- Тази година е успешна за вас и на пистата. Взехте медали в старшата възраст, направихте първите си стартове при жените. С какво ще я запомните най-много?
- Може би най-вече с медалите от републиканското при старшата възраст. Също и с конкурса за Мис Лека атлетика. Много хубави спомени ще имам от тази година.
- Какви са целите за следващия сезон?
- Започнах подготовка от миналата седмица. Целта ми е да взема титлата на 400 м на републиканското при старшата възраст, където ще се състезавам за последна година. Постепенно ще увелича и стартовете при жените.
- Бягате и 200, и 400, и 800 м. Коя е най-силната ви дисциплина?
- Определено 400 м. Натам са насочени всичките ми цели. Другите две дистанции са между другото. Ще се съсредоточа върху бягането на 400 метра.
- Имате ли идол, с когото бихте искали да се срещнете?
- Имам 2 любимки. Едната е Саня Ричардс-Рос, която е кралицата в тази дисциплина. Другата е Алисън Феликс. И двете имат добра техника на бягане и са много класни състезателки.

Чаровната габровка след награждаването
Чаровната габровка след награждаването

- Откъде дойде желанието ви да тренираш лека атлетика. Има ли в семейството ви други спортисти?
- Да, всеки се е занимавал с нещо, но никога не са били професионалисти. Аз винаги съм тренирала, още от малка. В детската градина ходих на художествена гимнастика. След това в ученическите си години съм тренирала футбол, баскетбол. Когато влязох в гимназията, съвсем случайно госпожата по физкултура ме извика на междуучилищно първенство по лека атлетика. Тогава участвах на 200 м и 400 м и скок дължина. Станах първа и на трите. Хареса ми да съм най-отгоре на стълбичката. Така се запалих и започнах да тренирам с още едно момче от моя клас.
- Казахте футбол. Там откъде дойде интересът?
- Също от междуучилищно първенство. Даже съм ставала голмайстор на турнира, но никога не е било нещо сериозно като леката атлетика. Футболът беше за тонус. Имах много енергия и трябваше някъде да я влагам.
- Следите ли сега футбола. Имате ли любим отбор?
- Да, следя го. Но само когато играят български отбори. Не гледам само футбол. Интересувам се и от другите спортове.
- Вие все още сте ученичка. Как съчетавате училището и тренировките?
- В момента съм 12-и клас. Събират ми се доста отсъствия от училище, но когато човек си организира добре времето, успява да се справи с двете неща. Съучениците ми много ме подкрепят, особено напоследък.
- А учителите?
- Те са малко скептично настроени към цялата работа. Още от преди, когато не бях на училище заради спорта и състезанията. Не го приемат много добре, но се оправяме някак.
- Ще кандидатствате ли някъде през лятото?
- Да, ориентирала съм се към НСА. Натам са насочени всичките ми планове. Мисля само за спорта и така ще съчетая ученето с моето хоби. Не съм решила още дали ще уча за треньор или нещо друго. Има време.
- Какво обичате да правите в свободното си време?
- То не е много. Имам такова само вечер, но съм много изморена. И си стоя във вкъщи. Но когато имам повече време, се разхождам с приятели навън. Сега зимата е малко по-трудно и стоим по кафетата. Дискотеките не ме привличат. Атмосферата там е много задимена, а на мен това ми пречи в спорта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене