Отслабни за един ден!

Няколкото излишни килограма след Великден не са нещо необичайно. Вместо да разваляте настроението си, вземете светкавични мерки. Необходимо ли е минавате на драконовски диети? Не, не и не! Ние ви предлагаме по-бърз и приятен начин за отслабване - разтоварващ ден.

Разтоварващите дни са чудесен вариант, тъй като улесняват работата на стомаха и целия организъм, нормализират обмяната на веществата, чистят от токсините и намаляват мазнините в проблемните зони.
Имайте предвид, че диетолозите препоръчват не повече от два разтоварващи дни седмично. Необходима е предварителна подготовка - преди и след разтоварващ ден приемайте по-лека храна - супи, плодови и зеленчукови сокове, много вода.

Разтоварващият ден е лесен и приятен начин за отслабване. Не е нужно напълно да се отказвате от храна, трябва просто да се храните с по-леки храни (до около 1000 калории дневно), най-вече пресни плодове и зеленчуци. За дневното меню подбирайте любимите си продукти, за да ви е по-лесно да се справите. Разделете приема на храна на 5-6 порции: колко по-често хапвате, толкова по-бързо ще протичат обменните процеси в организма и по-бързо ще сваляте килограми.

Започнете деня с чаша топла вода, в която сте добавили няколко капки лимон или портокал. Пийте поне 2,5-3 литра течности дневно - най-вече вода, но и прясно изцедени сокове и зелен чай. Забравете за газираните напитки и „натуралните" сокове от кутия.

Хранете се бавно - много от нас забравят това важно правило. Около 20 минути след като почнете да приемете храна, мозъкът получава сигнали, че вече се е заситил.

Много е вероятно през разтоварващия ден да почувствате глад. Не се поддавайте на провокацията - изпийте чаша вода (бавно, на малки глътки) или хапнете плод или зеленчук.

През този ден не се занимавайте с физически упражнения. Почивайте си или се разхождайте на чист въздух.

Масажът идеално ще ви отвлече от мислите за храна. Отдайте се на любимото си хоби или пък се срещнете с приятели (разбира се, не в заведение за хранене).

В разтоварващия ден са разрешени две блокчета натурален шоколад и кафе без захар, с добавка от малко обезмаслено мляко.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене